Bursa câștigă jumătate de procent într-o sesiune cu volume foarte slabe. Transgaz adaugă 4% în impulsul ascendent

Bursa câștigă jumătate de procent într-o sesiune cu volume foarte slabe. Transgaz adaugă 4% în impulsul ascendent

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 apr 2022

Indicele BET este la a 4-a ședință consecutivă de aprecieri și a recuperat aproape integral șocul vânzărilor precipitate de conflictul din Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prima sesiune din săptămâna de tranzacționare scurtată de Sărbătorile de Paști a fost una marcată de o lichiditate foarte modestă. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 23,30 milioane lei (4,71 milioane euro), cu tranzacțiile de 5,14 milioane lei pe titlurile Fondul Proprietatea (FP) fiind cele mai ridicate. Emitentul, care are AGA în cursul zilei de joi, a pierdut 1,41% la nivelul capitalizării bursiere, cotația închizând la prețul de 2,1000 lei/acțiune.

Este, însă, o mișcare ce nu a venit în sensul pieței. Tendința generală a fost pozitivă, cu câștiguri pentru acțiunile producătorilor de gaze: +1,26%, până la prețul de 0,4825 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au adunat schimburi de 3,08 milioane lei și +2,77%, până la prețul de 44,50 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au cumulat transferuri de 1,88 milioane lei.

CONFIRMARE Sistemul Bursei procesează o emisiune de obligațiuni a Primăriei Capitalei în valoare de peste jumătate de miliard de lei. Tranzacția se face sub valoarea nominală CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Sistemul Bursei procesează o emisiune de obligațiuni a Primăriei Capitalei în valoare de peste jumătate de miliard de lei. Tranzacția se face sub valoarea nominală

Tot pe piața gazelor naturale, transportatorul național Transgaz (TGN) a rămas pe puseul de revenire, cu un salt de 4,18%, până la prețul de 249,00 lei/acțiune, pe a 3-a activitate a zilei, de 2,11 milioane lei. Evoluții mai atenuate am consemnat pe acțiunile bancare: +0,40%, până la prețul de 2,5350 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au întrunit volume echivalente cu 1,50 milioane lei și +0,69%, până la prețul de 17,58 lei/acțiune pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), ce au depășit cu puțin reperul unor transferuri de 1 milion de lei.

Sunt mișcări care au dat direcția generală a pieței, cu un tablou bursier în diverse nuanțe de verde: +0,62% pentru indicele compozit BET-XT, +0,02% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.024,57 puncte, +1,64% pentru indicele energetic BET-NG și +0,50% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 13.068,60 puncte a recuperat aproape integral pierderile precipitate de vânzările pe panică la declanșarea invaziei Rusiei în Ucraina.

Bursa câștigă jumătate de procent într-o sesiune cu volume foarte slabe. Transgaz adaugă 4% în impulsul ascendent

Tranzacții apropiate de nivelul de 1 milion de lei am mai consemnat pe 3 acțiuni cu mișcări diferite din punctul de vedere al tendinței și amplitudinii deviației față de referință: -0,51%, până la prețul de 78,80 lei/acțiune, pentru titlurile Conpet Ploiești (COTE), +0,22%, până la prețul de 9,2400 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL) și +3,41%, până la prețul de 0,8190 lei/acțiune, pentru titlurile TeraPlast Bistrița (TRP).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
transgaz