Bursa câștigă jumătate de procent. Schimburi animate pe acțiunile Transgaz

Bursa câștigă jumătate de procent. Schimburi animate pe acțiunile Transgaz

Acțiunile Transgaz au fost vedetele zilei după o tranzacție internațională.

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 aug 2020

La BVB am consemnat a 4-a sesiune consecutivă de creșteri, activitatea de tranzacționare fiind debalansată către acțiunile Băncii Transilvania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa americană a recuperat integral prăbușirile de cotații aduse de criza noului coronavirus și piața românească de acțiuni s-a cuplat la acest raliu, chiar dacă volumele sunt încă valoarea medie zilnică de tranzacționare a anului trecut. Rulajul pieței de acțiuni a fost de 40,17 milioane lei (8,30 milioane euro). Nu mai puțin de 54,59% din această activitate a fost reprezentată de schimburile cu acțiuni Banca Transilvania (TLV). Cotația a avansat cu 0,90%, până la prețul de 2,250 lei/acțiune, pe fondul unor transferuri de 19,68 milioane lei. La același nivel de preț s-a consumat și singurul transfer special din piața deal, în valoare de 2,25 milioane lei.

Este mișcarea care a mers în sensul întregii piețe. Indicele compozit BET Plus a câștigat 0,52% și indicele reptezentativ BET s-a apreciat cu 0,55%, până la nivelul de 8.785,18 puncte, unde gravitează în zona mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul.

Bursa câștigă jumătate de procent. Schimburi animate pe acțiunile Transgaz
Este un impuls în acord cu traiectoria piețelor bursiere europene din prima parte a sesiunii și nu a mai încorporat o tendință descendentă către finalul orarului de tranzacționare și care a adus cea mai mare parte a indicilor în teritoriu negativ: -0,06% Euro Stoxx 50, -1,11% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +0,01% pentru indicele CAC40 de la Paris, -0,04% pentru indicele DAX30 din Germania, -1,10% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, -1,11% pentru indicele BUX de la Budapesta și +1,01% pentru indicele PX de la Praga.

Hidroelectrica și-a redus cu 100 milioane de lei profitul în prima jumătate a anului.Operațiunea CEZ, botezată “proiectul ENESCU” CITEȘTE ȘI Hidroelectrica și-a redus cu 100 milioane de lei profitul în prima jumătate a anului.Operațiunea CEZ, botezată “proiectul ENESCU”

La BVB, chiar și titlurile grupului bancar Erste (EBS) au câștigat 2,03% peste referință, pe volume echivalente cu 1,09 milioane lei. O dinamică apropiată, +2,14%, până la prețul de 287,00 lei/acțiune, au avut-o titlurile Transgaz Mediaș (TGN), care au întrunit al 2-lea rulaj al pieței, de 6,01 milioane lei. Piața a reacționat favorabil la știrea vânzării către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a unui pachet de 25% din acțiunile transportatorului de gaze Vestmoldtransgaz din Republica Moldova, într-o tranzacție de 20 milioane euro.

Este aprecierea care a făcut ca indicele sectorului energetic BET-NG să supraperformeze pieței, cu un avans de 0,76%. Din structura sa, titlurile Romgaz (SNG) au urcat cu 0,71%, până la prețul de 28,45 lei/acțiune, pe o activitate de 1,04 milioane lei.

Pe contrasens față de restul pieței, cu un declin de 0,36%, a fost indicele fondurilor închise de investiții BET-FI care a închis la nivelul de 42.052,03 puncte. Cel mai important titlu din componența acestuia, cel al Fondului Proprietatea (FP), a staționat la prețul de 1,2350 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,50 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
fondul proprietatea
romgaz
transgaz
berd
erste