Bursa câștigă jumătate de procent. Volumele sunt foarte mici

Bursa câștigă jumătate de procent. Volumele sunt foarte mici

Sursa foto: Dmytro Zaharchuk | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 oct 2022

Doar 4 acțiuni de la BVB au depășit reperul unor schimburi de 1 milion de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Un raliu puternic pe bursele internaționale a catapultat indicele DAX40 din Germania peste pragul de 13.000 de puncte, în timp ce indicele Dow Jone Average Indstrial de la New York a revenit la valori la care se afla la începutul toamnei, anulând cea mai mare a picajului antrenat de climatul de înăsprire a politicii monetare.

Acesta este contextul în care și la BVB au fost condițiile pentru o sesiune pozitivă, însă dinamica pozitivă a cotațiilor nu a fost susținută de volume. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 21,86 milioane lei (4,46 milioane euro), la jumătate față de media ultimilor ani care a și adus bursei locale statutul de piață emergentă sub criteriile FTSE Russell.

EXCLUSIV Millenium Insurance Broker, cu grupul Autonom acționar principal, vine la bursă până la finele anului. 20% din acțiunile brokerului vor fi listate CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Millenium Insurance Broker, cu grupul Autonom acționar principal, vine la bursă până la finele anului. 20% din acțiunile brokerului vor fi listate

Cele mai mari tranzacții, de 4,88 milioane lei, s-au realizat pe titlurile Băncii Transilvania (TLV) care au urcat cu 1,71%, până la prețul de 17,80 lei/acțiune. Tot la capitolul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au piuerdut 1,67%, până la prețul de 1,7700 lei/acțiune, pe a 2-a activitate a zilei, de 2,47 milioane lei. Este mișcarea care a tras în jos indicele finanicar BET-FI, singurul cu închidere negativă, -0,53%, la nivelul de 47.659,89 puncte.

Prin contrast, ceilalți idnici au avut o zi „verde”: +0,43% pentru indicele compozit BET-XT, +0,72% pentru indicele energetic BET-NG și +0,48% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 10.879,55 puncte testează media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa câștigă jumătate de procent. Volumele sunt foarte mici

Pe segmentul producătorilor de energie, titlurile Nuclearelectrica (SNN) – cu BRK Financial Group în calitate nouă de market-maker – au staționat la prețul de 39,80 lei/acțiune, pe transferuri de 1,91 milioane lei, și titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 2,19%, până la prețul de 0,4425 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,11 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
nuclearelectrica
brk financial