Bursa câștigă o treime de procent în ultima sesiune a săptămânii. Volumele s-au redus semnificativ

Bursa câștigă o treime de procent în ultima sesiune a săptămânii. Volumele s-au redus semnificativ
scris 9 apr 2021

Lichiditatea pieței de acțiuni s-a retras, cea mai tranzacționată acțiune, cea a Băncii Transilvania, nedepășind reperul unor transferuri de 5 milioane lei.

Ce urmează să se întâmple pe piața de capital din România, în actualul context de pandemie, va fi anunțat la videoconferința Profit Piața de Capital.forum, organizată cu sprijinul Banca Transilvania, al Bursei de Valori București și Evergent Investments. Detalii pot fi văzute AICI

Piața de acțiuni românească închide o săptămână de consolidare în apropierea maximelor, în care în nicio zi indicele BET nu a înregistrat o fluctuație mai mare de 0,33%. În ultima ședință, indicele celor mai lichide acțiuni românești a urcat cu 0,32%, până la nivelul de 11.242,28 puncte, recuperând o parte din corecțiile primei părți a intervalului.

Bursa câștigă o treime de procent în ultima sesiune a săptămânii. Volumele s-au redus semnificativ

Tendința a fost general pozitivă: +0,28% pentru indicele compozit BET Plus, +0,93% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 48.621,17 puncte și +0,57% pentru indicele energetic BET-NG.

Acționarul majoritar al eMAG a atras 14,6 miliarde dolari din vânzarea unui pachet de 2% din acțiunile Tencent CITEȘTE ȘI Acționarul majoritar al eMAG a atras 14,6 miliarde dolari din vânzarea unui pachet de 2% din acțiunile Tencent

Volumele au fost, însă, în suferință. Rulajul pieței de acțiuni a fost de 21,53 milioane lei (4,37 milioane euro), iar pe piața de obligațiuni schimburile au însumat 6,20 milioane lei (1,26 milioane euro), susținute în principal de titlurile de stat scadente în anul 2024 (R2403A), cu tranzacții de 3,12 milioane lei, și emisiunea de obligațiuni guvernamentale denominate în euro listată în luna decembrie a anului trecut (R2512AE).

Cele mai importante acțiuni românești au avut o zi de deprecieri. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au corectat cu 0,62%, până la prețul de 2,4100 lei/acțiune, pe o activitate de 4,95 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au retras cu 0,12%, până la prețul de 1,7140 lei/acțiune, cu transferuri de 1,89 milioane lei.

A doua oară, cu noroc: Puterea a reușit în Senat să adopte ordonanța care permite înstrăinarea acțiunilor la companiile de stat CITEȘTE ȘI A doua oară, cu noroc: Puterea a reușit în Senat să adopte ordonanța care permite înstrăinarea acțiunilor la companiile de stat

Titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) au crescut cu 1,12%, până la prețul de 0,8140 lei/acțiune, pe al 3-lea rulaj al zilei, de 1,85 milioane lei. Tot în notă pozitivă au avut închideri și cele mai lichide acțiuni de pe segmentul energetic: +0,45%, până la prețul de 33,50 lei/acțiune pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), pe tranzacții de 1,30 milioane lei, și +0,80%, până la prețul de 0,4395 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,23 milioane lei.

Reperul unei activități de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Firebyte Games (FRB), listate în această săptămână pe piața AeRO. Cotația a suferit un recul de 0,71%, până la prețul de 1,3900 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
firebyte games