Grupul IT Atos, prezent și în România, cel mai abrupt declin bursier din 2018. Compania a dezvăluit erori contabile

Grupul IT Atos, prezent și în România, cel mai abrupt declin bursier din 2018. Compania a dezvăluit erori contabile
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 apr 2021

Grupul francez de servicii IT Atos, prezent și pe piața din România, înregistrează cel mai abrupt declin bursier din 2018 încoace, după dezvăluirea unor erori contabile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania a anunțat, potrivit Bloomberg, că auditorii au identificat erori legate de recunoașterea și raportarea veniturilor la două entități din SUA, însă acestea nu conduc la modificarea rezutatelor consolidate pentru 2020.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

În jurul orei 12:30, ora României, acțiunile Atos scădeau cu circa 14%, după un declin de până la circa 22% - cel mai abrupt din 2018.

Atos, cu sediul la Bezos, Franța, este unul dintre furnizorii majori de servicii digitale la nivel mondial, având peste 100.000 de angajați în 72 de țări și venituri anuale de 12 miliarde de euro.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

În România, firma Atos IT Solutions and Services este unul din cei mai mari angajatori locali din software, cu 2.200 de angajați, fiind devansat doar de Oracle România, IBM România, Endava România și Ericsson Telecommunications România.

"În urma auditului intern, am identificat în cadrul a două entități din SUA (Atos IT Solutions and Services Inc. și Atos IT Outsourcing Services LLC) mai multe aspecte legate de neconcordanțele controlului intern asupra procesului de raportare financiară și recunoașterea veniturilor în conformitate cu standardul IFRS 15, aspecte ce au determinat mai multe erori de contabilitate, precum și riscul de anulare a controalelor în acest sens.  Cifra de afaceri și marja operațională ale celor două entități reprezintă aproximativ 11% din cifra de afaceri consolidată și aproximativ 9% din marja operațională consolidată.  Ca urmare a situației descrise mai sus, conducerea grupului a angajat firme externe în vederea efectuării de verificări suplimentare, pentru a obține dovezile necesare conform cărora raportarea financiară a acestor entități americane este lipsită de denaturări semnificative și o investigație independentă.  În ciuda procedurilor de audit suplimentare pe care le-am efectuat în aceste circumstanțe, nu am reușit să obținem suficiente dovezi de audit adecvate, în intervalul de timp alocat, în ceea ce privește recunoașterea veniturilor sau alte solduri de cont aferente celor două entități din SUA și absența unor denaturări semnificative pentru situațiile financiare consolidate", a anunțat grupul francez.

viewscnt
Afla mai multe despre
atos
erori contabile
erori atos
actiuni atos
prabusire atos
audit atos