Bursa de la București a închis în scădere, pe un rulaj alimentat de 5 tranzacții deal

Bursa de la București a închis în scădere, pe un rulaj alimentat de 5 tranzacții deal
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 oct 2015

Bursa de la București a închis luni în scădere ușoară, inversând trendul pozitiv înregistrat în prima parte a zilei, pe o lichiditate în urcare, asigurată în proporție de aproape 50% de cinci tranzacții deal cu acțiuni Impact (IMP), BRD-Groupe Societe Generale (BRD), Fondul Proprietatea (FP), SIF Banat-Crișana (SIF1) și Bursa de Valori București (BVB).  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicii de referință BET și BETPlus au închis în scădere cu 0,08%, respectiv 0,09%, după creșteri de 0,1% în prima jumătate a sesiunii. BET monitorizează evoluția celor mai lichide 10 companii, în timp ce BETPlus cuprinde cele mai tranzacționate 34 de acțiuni din piața reglementată, cu excepția SIF-urilor și a acțiunilor companiilor străine.

Tranzacțiile cu acțiuni au totalizat 25,08 milioane de lei, față de un rulaj de 17,03 milioane de lei înregistrat în ședința de vineri. Pe piața principală s-au tranzacționat acțiuni însumând 12,79 milioane de lei, în timp ce piața deal a consemnat un rulaj de 12,29 milioane de lei, aproximativ jumătate din sumă provenind dintr-un transfer cu 5,22 milioane de acțiuni Impact.

Cel mai tranzacționat emitent pe piața principală a fost Fondul Proprietatea, cu un rulaj de 5,11 milioane de lei, urmat de SIF Transilvania (SIF3), Banca Transilvania (TLV) și Romgaz (SNG).

Indicele BET FI, compus din cele cinci SIF-uri și Fondul Proprietatea, a încheiat sesiunea bursieră  în coborâre cu 0,15%.

BET NG, care urmărește evoluția companiilor din sectorul energetic, a stagnat, în timp ce BET XT și BET BK au scăzut cu 0,09%, respectiv 0,05%. BET XT reflectă evoluția primelor 25 de acțiuni românești în funcție de lichiditate, în timp ce BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de companii indiferent de țara de proveniență.

Pe principalele piețe europene, indicele Stoxx Europe 600 a închis în urcare cu 0,3%, susținut de evoluția acțiunilor Deutsche Bank, care au crescut cu 3,7% după ce cea mai mare bancă europeană a anunțat un program complex de reorganizare a activităților și managementului.

În regiune, bursele de la Praga și Budapesta au închis în stagnare, iar piața de capital de la Varșovia a coborât cu 0,25%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
bvb
inchidere