Bursa - în neclintire

Bursa - în neclintire

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 feb 2024

Indicele principal a avut o deviație mică față de nivelul de referință din prima sesiune a săptămânii, în condițiile unor schimburi apropiate de valoarea medie zilnică de tranzacționare a ultimilor ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele DAX40 din Germania a doborât maximul istoric trecând de reperul de 17.000 de puncte. Este contextul favorabil în care și bursa românească este în zona valorilor-record. Totuși, piața a luat o pauză și indicele reprezentativ BET s-a retras cu 0,02%, până la nivelul de 15.694,24 de puncte.

Bursa - în neclintire

Nu este un comportament singular. Și cea mai lichidă acțiune, cu tranzacții în valoare de 17,73 milioane lei, cea a Hidroelectrica (H2O), a fost în relativă inerție. Cotația a avnsat cu doar 0,08%, pentru o închidere la nivelul de 129,10 lei/acțiune.

ULTIMA ORĂ Profitul OMV Petrom a scăzut cu 61% anul trecut. Compania propune însă un dividend de bază în creștere cu 10% CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Profitul OMV Petrom a scăzut cu 61% anul trecut. Compania propune însă un dividend de bază în creștere cu 10%

La fel, indicii sectoriali au avut deviații mici față de referințele ședinței precendente: +0,09% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 57.579,78 de puncte și -0,23% pentru indicele energetic BET-NG ce a fost tras în jos de declinul de 1,20%, până la prețul de 0,5780 lei/acțiune, pe a 2-a activitate a zilei, de 4,80 milioane lei a titlurilor OMV Petrom (SNP).

Acestea au fost urmate, cu schimburi însumând 4,63 milioane lei, de titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au câștigat 0,32%, până la prețul de 24,88 lei/acțiune. Celălalt titlu bancar lichid de la cota BVB, cel al BRD Groupe Societe Generale (BRD) a urcat cu 1,01%, până la prețul de 18,08 lei/acțiune, pe transferuri de 3,93 milioane lei, într-o secvență dinamizată de perspectiva vânzării acestei instituții de credit de către proprietarul său francez.

GRAFICE Fondurile de investiții deschise au reușit să inverseze trendul declanșat la debutul conflictului din Ucraina. Creștere semnificativă a interesului românilor pentru investițiile indirecte în acțiuni CITEȘTE ȘI GRAFICE Fondurile de investiții deschise au reușit să inverseze trendul declanșat la debutul conflictului din Ucraina. Creștere semnificativă a interesului românilor pentru investițiile indirecte în acțiuni

Tot într-un astfel de puseu de lichiditate antrenată sunt și acțiunile Aquila Part Prod Com (AQ), recent obiectul unei operațiuni accelerate prin care omul de afaceri Adrian Dociu și/a redus expunerea la 25% din acțiuni de la 33% din titluri. În recenta sesiune, în care cotația a avansat cu 0,45%, până la un nou maxim de la listare de 1,1150 lei/acțiune, volumele s-au ridicat la echivalentul a 2,39 milioane lei.

În rest, înmtr/o ședință cu un rulaj de 46,81 milioane lei (9,41 milioane euro) al pieței de acțiuni, au mai depășit pragul unor tranzacții de 1 milion de lei titlurile Romgaz (SNG), care au crescut cu 0,96%, până la prețul de 52,70 lei/acțiune, și titlurile Lion Capital (LION), care au urcat cu 2,00%, până la prețul de 2,5500 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
bvb
bursa
banca transilvania
brd
omv petrom
romgaz
aquila