Reprezentanții fondurilor de investiții contestă propunerea Ministerului Finanțelor de a elimina obligativitatea raportărilor trimestriale pentru bursă

Reprezentanții fondurilor de investiții contestă propunerea Ministerului Finanțelor de a elimina obligativitatea raportărilor trimestriale pentru bursă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 30 ian 2024

Asociația Administratorilor de Fonduri a prezentat o serie de obiecție la noul proiect de modificare a Legii emitenților, cea mai importantă contestare fiind cea față de menținerea pentru obligativitatea raportărilor doar la nivel semestrial. "Din august până în februarie este o durată foarte mare..."

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pus recent în dezbatere pe portalul Ministerului Finanțelor și semnalat de Profit.ro, proiectul de modificare a Legii emitenților are contestări din interiorul pieței de capital. Asociația Administratorilor de Fonduri (AAF) a depus în scris propriile obiecții, una dintre acestea fiind cea legată de îndepărtarea obligativității pentru emitenții listați la bursă de a depune rapoarte privind rezultatele trimestriale. Conform proiectului, singurele raportări obligatorii ar fi la semestru și cele anuale .

Horia Gustă, președintele AAF, afirmă că a fost unanimitate în rândul membrilor Asociației că obligativitatea pentru raportările trimestriale ar trebui să rămână, inclusiv din partea entităților care ele însele sunt listate la bursă. DIn august, de la raportarea semestrială, până în februarie când este raportarea anuală preliminară este o durată foarte mare în care pot fi schimbări majore în bilanțul unei companii, atrage atenția Gustă.

GRAFICE Mesaj de la Davos: Vin falimente de 700 miliarde dolari. „Va fi o piață foarte urâtă să deții proprietăți imobiliare. Trenul vine!” CITEȘTE ȘI GRAFICE Mesaj de la Davos: Vin falimente de 700 miliarde dolari. „Va fi o piață foarte urâtă să deții proprietăți imobiliare. Trenul vine!”

După centralizarea obiecțiilor, proiectul ar urma să fdie retrimis către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), instituție care are competența de a da coerență legislației. Gustă spune că este foarte probabil că vor fi chemați la discuții la reglementatorul piețelor de capital nebancare pentru o soluție cât mai bună pentru legea emitenților.

Conform proiectului propus de minister, prevederea actuală care stabilește că emitenții întocmesc, pun la dispoziția publicului și transmit ASF și operatorului de piață rapoarte trimestriale, semestriale și anuale, va avea următorul cuprins: „Emitenții întocmesc, pun la dispoziția publicului și transmit ASF și operatorului de piață rapoarte semestriale și anuale.”

DOCUMENTUL POATE FI VĂZUT AICI

AICI POT FI VĂZUTE EXPLICAȚIILE

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
bvb
finante
aaf
horia gusta