Bursa, în nemișcare. Deviații infime la nivelul principalilor indici și rulaj mai mic de 3 milioane de lei pe cea mai tranzacționată acțiune

Bursa, în nemișcare. Deviații infime la nivelul principalilor indici și rulaj mai mic de 3 milioane de lei pe cea mai tranzacționată acțiune
scris 19 oct 2020

Într-o sesiune care a avut-o o protagonistă neobișnuită în acțiunea Transgaz, volumele au fost reduse la BVB și piața în ansamblul ei a arătat ca încremenită.

Investitorii nu au venit cu elan la tranzacționare la debutul de săptămână și din nivelul limitat al ordinelor de la Bursa de Valori București a rezultat o piață mai degrabă în derivă, cu un ecou stins la mai puțin de o lună de la ridicarea pieței locale la statutul de piață emergentă sub criteriile agenției de evaluare financiară FTSE Russell.

La drept vorbind, și în plan extern a fost o relativă acalmie, cu indicele S&P500 de la New York Stock Exchange oscilând într-un interval restrâns, mai mic de 40 de puncte, și închideri apropiate de nivelurile de referință de vineri pentru principalii indici europeni: -0,33% pentru indicele Euro Stoxx 50, -0,59% pentru indicele FTSE100 de la Londra, -0,13% pentru indicele CAC40 de la Paris, -0,42% pentru indicele DAX30 din Germania și -0,44% pentru indicele WIG20 de la Varșovia. În regiune, s-au aflat pe contrasens pentru indicele BUX de la Budapesta, cu un câștig de 1,12%, și indicele PX de la Praga, cu un avans de 0,59%.

Retailerul chinez Miniso, prezent și în România, a strâns peste 600 milioane dolari într-o ofertă publică inițială la New York. Fondatorul companiei a devenit miliardar în dolari CITEȘTE ȘI Retailerul chinez Miniso, prezent și în România, a strâns peste 600 milioane dolari într-o ofertă publică inițială la New York. Fondatorul companiei a devenit miliardar în dolari

La BVB a fost nemișcare: indicele compozit BET Plus a alunecat cu 0,04% sub referință și indicele reprezentativ BET a pierdut 0,03%, până la nivelul de 8.872,04 puncte. În mare parte este vorba despre anihilarea unor mișcări de sens contrar, așa cum s-a întâmplat pe segmentul bancar, unde titlurile Băncii Transilvania (TLV) au urcat cu 0,48%, până la prețul de 2,0900 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,77 milioane nlei, și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) s-au depreciat cu 0,66%, până la prețul de 12,04 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,35 milioane lei.

Bursa, în nemișcare. Deviații infime la nivelul principalilor indici și rulaj mai mic de 3 milioane de lei pe cea mai tranzacționată acțiune

Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 18,15 milioane lei (3,72 milioane euro), unul din cele mai reduse de la începutul toamnei, simptomatic fiind faptul că cea mai tranzacționată acțiune, cea a Transgaz Mediaș (TGN), care a avut un salt de 1,43%, până la prețul de 284,00 lei/acțiune, abia a adunat transferuri de 2,89 milioane lei. A fost însă o mișcare suficient de puternică încât să tragă indicele energetic BET-NG, singurul cu închidere pozitivă: +0,41%.

Din structura sa, titlurile Electrica (EL) au coborât cu 0,45%, până la prețul de 11,00 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,22 milioane lei, titlurile Romgaz (SNG) au suferit un declin de 0,36%, până la prețul de 27,85 lei/acțiune, pe un rulaj de 2,08 milioane lei și titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au corectat cu 0,48%, până la prețul de 16,66 lei/acțiune, pe o activitate de 1,60 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
transgaz
electrica
romgaz
purcari
alro