Bursa încă digeră șocul de vinerea trecută. Explozie de preț pe acțiunile Digi Communications

Bursa încă digeră șocul de vinerea trecută. Explozie de preț pe acțiunile Digi Communications

Sursa foto: BVB

scris 2 dec 2021

După un impuls descendent major precipitat de valul de vânzări din piețele europene, piața românească de capital a avut o a 2-a sesiune de reveniri anemice, însă pe volume consistente.

Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare,  produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.

Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Evergent Investments, ING Bank și Grupul Nordis, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.

Detalii AICI

Investitorii activi la Bursa de Valori București au revenit la „butoane” după mini-vacanța din mijlocul de săptămână și au manifestat o prudență relativă față de mișcările din piețele externe unde încă este volatilitate sporită în contextul știrilor cu privire la varianta omicron a noului coronavirus.

Lovirea unor noi niveluri de preț după ajustarea brutală de vinerea trecută a stimulat activitatea de tranzacționare, fiind investitori care s-au activat la cumpărare. Aceasta a ridicat rulajul pieței de acțiuni la 72,70 milioane lei (14,69 milioane euro), concentrat în proporție de peste jumătate de primii 3 emitenți.

EXCLUSIV One United Properties așteaptă investiții automate de 10 milioane de dolari din includerea în indicii FTSE. „Ne dorim să fim pe radarul investitorilor globali.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV One United Properties așteaptă investiții automate de 10 milioane de dolari din includerea în indicii FTSE. „Ne dorim să fim pe radarul investitorilor globali.“

Transferuri neobișnuite pentru respectivul simbol, de 13,96 milioane lei, am consemnat pe titlurile Digi Communications (DIGI), în contextul unui salt de preț de 12,89%, până la prețul de 40,30 lei/acțiune. Trecerea peste prețul ofertei publice primare de 40,00 lei/acțiune pentru prima dată în ultimii 3 ani vine în contextul în care investitorii așteaptă cash pe bilanțuri din vânzarea operațiunilor din Ungaria către societatea locală de tehnologie 4iG.

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au staționat la prețul de 2,4800 lei/acțiune pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 17,26 milioane lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a apreciat cu 0,35%, până la prețul de 17,06 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 6,85 milioane lei.

Turism Felix își majorează de aproape 4 ori profitul net la 9 luni CITEȘTE ȘI Turism Felix își majorează de aproape 4 ori profitul net la 9 luni

Pe segmentul energie, cu excepția titlurilor Romgaz Mediaș (SNG), care au avansat cu 0,90%, până la prețul de 33,80 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 6,80 milioane lei, tendința a fost descendentă: -0,67%, până la prețul de 0,4440 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) care au întrunit a 3-a activitate a zilei, de 7,88 milioane lei, -2,42%, până la prețul de 42,25 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN) care au cumulat transferuri de 2,74 milioane lei, -0,20%, până la prețul de 9,80 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL) ce au avut un rulaj de 1,32 milioane lei și -1,14%, până la prețul de 216,50 lei/acțiune, pentru titlurile Transgaz (TGN) care au adunat tranzacții de 1,54 milioane lei.

Zentiva România și-a majorat cu o cincime afacerile la 9 luni CITEȘTE ȘI Zentiva România și-a majorat cu o cincime afacerile la 9 luni

La nivelul indicilor, impresia pieței a fost de oscilații reduse neconcludente după un șoc major care a mutat palierele de preț pe foarte multe acțiuni: +0,12% pentru indicii BET-XT, BET-FI și BET, ultimul cu închidere la nivelul de 12.210,80 puncte.

Bursa încă digeră șocul de vinerea trecută. Explozie de preț pe acțiunile Digi Communications

Titlurile One United Properties (ONE), propulsate de știrea includerii lor în indicele FTSE All cap de la data de 20 decembrie, s-au corectat cu 1,83%, până la prețul de 2,4150 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,36 milioane lei, chiar mai mult decât activitatea de 2,04 milioane lei pe titlurile Fondul Proprietatea (FP) care au urcat cu 0,22%, până la prețul de 1,8140 lei/acțiune.

Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Aquila (AQ) care au coborât cu 0,73%, până la prețul de 5,42 lei/acțiune, nivel inferior prețului ofertei publice primare închise recent, dar și de titlurile MedLife (M) care au suferit un recul de 2,73%, până la prețul de 21,40 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica
digi