Bursa începe săptămâna cu o sesiune de corecții ușoare. Regres important la nivelul volumelor

Bursa începe săptămâna cu o sesiune de corecții ușoare. Regres important la nivelul volumelor

Sursa foto: Cst2011 | Dreamstime.com

scris 4 oct 2021

Indicele BET s-a retras după atingerea luna trecută a unui maxim istoric, tras în jos de ajustarea acțiunilor Băncii Transilvania.

Sesiunea de tranzacționare a fost negativă într-o zi în care Bursa de Valori București și-a relansat marca, însă piața locală poate fi caracterizată mai degrabă drept robustă în contextul în care indicele S&P500 de la New York Stock Exchange s-a reîntors – pe un puseu de vânzare – într-o zonă a minimelor ultimelor 2 luni și jumătate.

O corelare mai bună cu această mișcare au avut-o titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au suferit un recul de 1,13%, până la prețul de 2,6250 lei/acțiune, pe transferuri de 6,59 milioane lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a staționat la prețul de 18,80 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de aproximativ 978.000 de lei.

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Holde Agri Invest CITEȘTE ȘI GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Holde Agri Invest

Ca și la alte etape de aversiune la risc în piețele financiare internaționale, reacția investitorilor a fost să ia mâna de pe „butoane”. Acesta este contextul în care rulajul pieței de acțiuni a coborât la 38,89 milioane lei (7,86 milioane euro) –  după o secvență de mai multe ședință cu activitate sporită – și acesta ajutat de un transferuri speciale în piața deal în valoare de 3,84 milioane lei realizate cu pachete de acțiuni Impact Developer & Contractor (IMP).

În piața reglementată, cele mai mari volume, în echivalent 9,43 milioane lei, s-au înregistrat pe titlurile Romgaz Mediaș (SNG) care s-au apreciat cu 0,57%, până la prețul de 35,00 lei/acțiune, ceea ce a favorizat și avansul de 0,17% al indicelui energetic BET-NG. Piața în ansamblul ei a avut, însă, un parcurs corectiv, cu un declin de 0,14% al indicelui BET Plus și o alunecare cu 0,17% sub referință a indicelui reprezentativ BET care a închis la nivelul de 12.611.18 puncte.

Bursa începe săptămâna cu o sesiune de corecții ușoare. Regres important la nivelul volumelor

În direcția pieței, de deprecieri modeste, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) s-au corectat cu 0,63%, până la prețul de 1,2520 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,73 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au retras cu 0,33%, până la prețul de 1,8040 lei/acțiune, pe o activitate de 1,79 milioane lei, în ziua în care și indicele financiar BET-FI a pierdut 0,55% pentru o închidere la nivelul de 53.016,26 puncte.

Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de 2 simboluri. Astfel, titlurile Compa Sibiu (CMP) au avut un salt de 5,04%, până la prețul de 0,7080 lei/acțiune, și titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 0,54%, până la prețul de 0,4625 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
teraplast
compa