Bursa începe săptămâna cu o sesiune de creșteri. Volumele sunt, însă, foarte mici

Bursa începe săptămâna cu o sesiune de creșteri. Volumele sunt, însă, foarte mici
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 sep 2020

Bursa a câștigat 0,8% într-o zi cu tranzacții debalansate către acțiunile Băncii Translvania și în care doar 4 titluri au depășit reperul unor schimburi de 1 milion de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ziua de vineri marcată de o volatilitate deosebită în contextul publicării datelor statistice privind piața americană a muncii, debutul de săptămână a fost dominat de acalmie pe bursele lumii, tendința fiind totuși de recuperare după vânzările agresive care au început joi. Tabloul european a fost „verde”: +1,64% Euro Stoxx 50, +2,39% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +1,79% pentru indicele CAC40 de la Paris, +2,01% pentru indicele DAX30 din Germania, +0,84% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, +0,61% pentru indicele BUX de la Budapesta și +0,73% pentru indicele PX de la Praga.

Bursa românească a copiat aceast tendință și a avut aprecieri apropiate de cea de la nivelul indicilor regionali. Astfel, indicele compozit BET Plus a avamsat cu 0,78% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,79%, până la nivelul de 9.064,65 puncte, unde se găsește atât peste media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, cât și deasupra retragerii Fibonacci de 61,8% aplicabilă scăderii din februarie-martie.

Bursa începe săptămâna cu o sesiune de creșteri. Volumele sunt, însă, foarte mici

Aprecierile generale ale pieței cad, însă, în sarcina unei singure acțiuni, văzând lucrurile prin prisma dinamicii cotației și a volumelor. Titlurile Bănci Transilvania (TLV) au avut un ricoșeu de 2,61%, după corecția agresivă de vineri, până la prețul de 2,3600 lei/acțiune, pe transferuri de 15,23 milioane lei, reprezentând nu mai puțin de 57,41% din rulajul de 26,52 milioane lei (5,46 milioane euro) al pieței de acțiuni.

Orban: Guvernul va amenda ”legea idioată impusă de PSD” prin care statul nu poate înstrăina participații la companii. ”E făcută să falimenteze companii!” CITEȘTE ȘI Orban: Guvernul va amenda ”legea idioată impusă de PSD” prin care statul nu poate înstrăina participații la companii. ”E făcută să falimenteze companii!”

În rest, piața nu a avut o mișcare coerentă. Titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au avansat cu 0,17%, până la prețul de 29,15 lei/acțiune, pe o activitate de 3,44 milioane lei, dar la același capitol energetic, titlurile OMV Petrom (SNP) au pierdut 1,08%, până la prețul de 0,3650 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,23 milioane lei, ceea ce a și tras în jos indicele sectorial BET-NG, pentru un declin de 0,17%.

În oglindă, indicele financiar BET-FI s-a apreciat cu 0,27%, până la nivelul de 41.963,10 puncte, într-o zi în care cel mai important titlu din structura sa, cel al Fondului Proprietatea (FP), a închis în staționare la prețul de 1,2350 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,09 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz