Bursa încheie săptămâna cu o sesiune pozitivă. Acțiunile Băncii Transilvania și OMV Petrom se apreciază cu peste 2%

Bursa încheie săptămâna cu o sesiune pozitivă. Acțiunile Băncii Transilvania și OMV Petrom se apreciază cu peste 2%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 mai 2019

Indicii principali de la BVB au câștigat aproape un procent într-o zi favorabilă activelor de risc în piețele externe. Acțiunile preferate de investitorii străini au avut aprecieri peste medie.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Secvența corectivă pe care bursa românească s-a înscris de la începutul acestei luni a fost amendată astăzi cu o ședință cu cel mai puternic impuls pozitiv al ultimelor 4 săptămâni. În contextul unui rulaj de 41,32 milioane lei (8,68 milioane euro), indicele compozit BET Plus a câștigat 0,94%, iar indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,98%, până la nivelul de 0,98% de puncte.

Sub aspect tehnic, indicele acțiunilor lichide românești este „încâlcit” într-o aglomerare de medii mobile, astfel încât este nevoie de mai multe ședințe pentru conturarea unei tendințe clare. Răzvan Raț, director de operațiuni la BRK Financial Group, declara pentru Profit.ro încă de la jumătatea acestei săptămâni că cel mai probabil scenariu este cel al unei etape de oscilații laterale și de așteptare din partea investitorilor până la trecerea datelor de înregistrare pentru încasarea dividendelor.

Bursa încheie săptămâna cu o sesiune pozitivă. Acțiunile Băncii Transilvania și OMV Petrom se apreciază cu peste 2%

Mircea Iliescu, investitor cu 9 ani de experiență pe piața de capital românească mizează că etapa de expectativă se va prelungi atât timp cât piețele externe nu vor găsi o direcție. Sesiunea de azi a fiost favorabilă la nivel internațional activelor de risc. Tabloul bursier european a fost „verde” pe linie: +0,71% indicele Euro Stoxx 50, +0,65% pentru indicele FTSE de la Londra, +0,67% pentru indicele CAC40 de la Paris, +0,49% pentru indicele DAX30 de la Frankfurt, +0,70% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, +0,03% pentru indicele BUX de la Budapesta și +0,37% pentru indicele indicele PX de la Praga.

Guvernul a stabilit procedura prin care fondurile de pensii de la Pilonul II vor finanța proiecte în parteneriat public-privat.Teodorovici: Participarea la proiecte a fondurilor va fi în corelație cu cerințele de capitalizare CITEȘTE ȘI Guvernul a stabilit procedura prin care fondurile de pensii de la Pilonul II vor finanța proiecte în parteneriat public-privat.Teodorovici: Participarea la proiecte a fondurilor va fi în corelație cu cerințele de capitalizare

La București, reacția pozitivă a fost în primul rând pe acțiunile tradițional preferate de investitorii instituționali neretidenți. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au apreciat cu 2,13%, până la prețul de 2,1550 lei/acțiune, pe tranzacții de 9,52 milioane lei, iar titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au închis cu 0,37% peste referință, la prețul de 10,84 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 6,81 milioane lei.

În pofida unui declin puternic joi al cotațiilor internaționale ale petrolului, titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 2,51%, până la prețul de 0,3680 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,72 milioane lei, ceea ce a favorizat și saltuld e 1,03% al indicelui energetic BET-NG, până la nivelul de 712,11 puncte.

La același capitol, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au urcat cu 0,59%, până la prețul de 34,10 lei/acțiune, pe al 2-lea rulaj al zilei, de 8,70 milioane lei, iar titlurile Nuclearelectrica (SNN) au pierdut 0,37%, până la prețul de 10,80 lei/acțiune, pe tranzacții de 4,99 milioane lei.

Pe segmentul fondurilor închise de investiții, al căror indice BET-FI a suferit un declin de 0,18%, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat cu 0,41%, până la prețul de 0,9640 lei/acțiune, pe transferuri de 3,48 milioane lei, pe volume echivalente cu 3,48 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica