Bursa încheie săptămâna cu o sesiune pozitivă. Tranzacții de 50 milioane lei

Bursa încheie săptămâna cu o sesiune pozitivă. Tranzacții de 50 milioane lei

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 mai 2022

Într-o zi cu multe raportări financiare trimestriale, indicii principali au câștigat peste jumătate de procent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un raliu la New York Stock Exchange care a adus din nou indicele S&P500 peste nivelul de 4.000 de puncte a influențat și piața locală, care a reușit o închidere „pe verde” surmontând chiar și ajustarea ex-dividend de 7,37% a titlurilor BRD Groupe Société Générale (BRD), care s-au stabilizat la prețul de 14,84 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 6,19 milioane lei.

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a Băncii Transilvania (TLV), a câștigat 1,10%, până la prețul de 2,3000 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale ședinței, de 15,10 milioane lei. Acestea au fost urmate, cu transferuri de 7,35 milioane lei, de titlurile Nuclearelectrica (SNN), care au avut un salt de 4,53%, până la prețul de 43,85 lei/acțiune. Compania care operează centrala nuclear-electrică de la Cernavodă a raportat un profit net trimestrial de 818,9 milioane lei, de 3,5 ori mai mare comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

În ansamblu, a fost o zi de ameliorare a lichidității. Rulajul pieței de acțiuni a fost de 50,11 milioane lei (10,13 milioane euro), după o etapă cu o activitate semnificativ sub media ultimilor ani care a adus bursei românești promovarea la statutul de piață emergentă sub criteriile FTSE Russell. Titlurile OMV Petrom (SNP) au contribuit cu 4,97 milioane lei la aceste volume într-o sesiune în care cotația a avansat cu 1,49%, până la prețul ed 0,4415 lei/acțiune

Alt emitent cu capitalizare mare, Fondul Proprietatea (FP) a adunat tranzacții de 2,39 milioane lei, pe fondul unei creșteri de 0,73%, până la prețul de 2,0700 lei/acțiune. Cotația are un suport în prețul de 2,1900 lei/acțiune al ofertei de răscumpărare pe care societatea o lansează de săptămâna viitoare pentru un număr de 325,00 milioane de acțiuni proprii.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări

Sunt mișcări care au dat tabloul general de la BVB: +0,58% pentru indicele compozit BET-XT, +0,76% pentru indicele financiar BET-FI, care închis la nivelul de 49.644,70 puncte, +2,17% pentru indicele energetic BET-NG și +0,58% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.133,16 de puncte nu a schimbat secvența tehnică negativă cu o coborâre sub minimul relativ conturat în sesiunile de final ale lunii martie, așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa încheie săptămâna cu o sesiune pozitivă. Tranzacții de 50 milioane lei

Pe segmentul energetic, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) s-au apreciat cu 1,41%, până la prețul de 43,25 lei/acțiune, pe o activitate de 1,14 milioane lei și titlurile Conpet Ploiești (COTE) au urcat cu 0,78%, până la prețul de 77,60 lei/acțiune, pe transferuri de 1,91 milioane lei. Transportatorul de țiței prin conducte a raportat o dublare a profitului net trimestrial, la 18,8 milioane lei, în pofida războiului din Ucraina.

Tot în ziua raportării financiare în care a indicat un rezultat net de 29,55 milioane lei, titlurile furnizorului de servicii MedLife (M) au câștigat 2,92%, până la prețul de 18,34 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,03 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica