Bursa, la a 4-a ședință consecutivă de aprecieri

Bursa, la a 4-a ședință consecutivă de aprecieri
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 dec 2020

Indicele BET al celor mai tranzacționate acțiuni românești a avansat pe un nou maxim post-COVID, tractat de acțiunile Nuclearelectrica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După o lună foarte bună, lichiditatea s-a retras subit de pe segmentul obligațiuni de la Bursa de Valori București în penultima sesiune de tranzacționare a anului, volumele pe această piață fiind în echivalent de numai 1,28 milioane lei. Prin contrast, pe piața de acțiuni rulajul a fost de 42,81 milioane lei (8,78 milioane euro), apropiat de valoarea medie zilnică a transferurilor din ultimii 2 ani care a adus promovarea BVB la statutul de piață emergentă de către agenția de evaluare financiară FTSE Russell.

Ordinele de cumpărare au dus bursa pe noi niveluri record de la șocul coronavirus până în prezent, aceasta fiind cea de-a 4 ședință consecutivă cu închidere „pe verde”. Indicele compozit BET Plus a câștigat 0,19% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,21%, până la nivelul de 9.738,51 puncte, unde se află, sub aspect tehnic, pe un impuls puternic pe termen scurt, susținut de media mobilă eponențială de 5 zile (EMA5), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa, la a 4-a ședință consecutivă de aprecieri

Pe contrasens față de restul pieței, indicele financiar BET-FI a suferit un recul de 0,33%, până la nivelul de 42.887,89 puncte, o dinamică apropiată, -0,35%, având-o cel mai important titlu din structura sa, cel al Fondului Proprietatea (FP), care a închis la prețul de 1,4150 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,30 milioane lei.

Președintele retrimite Parlamentului proiectul care respinge amendarea de către Guvern a legii PSD prin care statul nu poate înstrăina participații la companii. Interdicția este acum în vigoare doar pentru acțiuni, nu și alte active CITEȘTE ȘI Președintele retrimite Parlamentului proiectul care respinge amendarea de către Guvern a legii PSD prin care statul nu poate înstrăina participații la companii. Interdicția este acum în vigoare doar pentru acțiuni, nu și alte active

Indicele energetic BET-NG a supraperformat pieței, cu o apreciere de 0,66%, în condițiile unui salt de 2,29%, până la prețul de 17,88 lei/acțiune al titlurilor Nuclearelectrica (SNN), care au adunat și cele mai mari tranzacții ale pieței, de 8,62 milioane lei.

Pe al 2-lea rulaj al zilei, de 5,85 milioane lei, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au staționat la prețul de 2,2500 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 12,91 miliarde lei (2,65 miliarde euro). Tot pe segmentul bancar, titlurile Erste Group AG (EBS), listate secundar la BVB, care au avansat cu 0,12%, pe transferuri de 1,25 milioane lei.

Volume în echivalent între 1,4 milioane lei și 1,7 milioane lei s-au mai întregistrat pe 3 simboluri: titlurile OMV Petrom (SNP) care au crescut cu 0,69%, până la prețul de 0,3660 lei/acțiune, titlurile MedLife (M) care au staționat pe maimul de la listare de 60,60 lei/acțiune, și titlurile Romgaz Mediaș (SNG) care au urcat cu 0,36%, până la prețul de 28,15 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
erste
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica