Bursa – o nouă zi „pe verde”. Volumele sunt în impas

Bursa – o nouă zi „pe verde”. Volumele sunt în impas

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 iun 2021

Indicele BET a consemnat a 2-a sesiune pozitivă consecutivă, însă apetitul la cumpărare redus este trădat de lichiditate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile MedLife (M) au avut un salt la Bursa de Valori București de 6,05%, până la prețul de 14,90 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,48 milioane lei, în ziua în care furnizorul de servicii medicale a anunțat că clinicile stomatoloigice Dent Estet, aflate în portofoliul său, și-au majorat cu 100% participația la firma DE KIDS din Timișoara.

Este un elan pe care nu l-au avut simbolurile blue-chip. Astfel, pe cele mai mari transferuri ale zilei, de 7,90 milioane lei, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au staționat la prețul de 2,7000 lei/acțiune care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 15,49 miliarde lei (3,14 miliarde euro). De asemenea, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat cu 0,56%, până la prețul de 1,7700 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,49 milioane lei.

Mark Garrett (OMV): Proiectul Neptun Deep va fi continuat, chiar dacă strategia austriecilor se reorientează către petrochimie CITEȘTE ȘI Mark Garrett (OMV): Proiectul Neptun Deep va fi continuat, chiar dacă strategia austriecilor se reorientează către petrochimie

Cu toate acestea, într-o ședință în care titlurile OMV Petrom (SNP) au crecut cu 1,14%, până la prețul de 0,3995 lei/acțiune, piața a avut în ansamblu o tendință pozitivă: +0,35% pentru indicele compozit BET Plus, +0,98% pentru indicele financiar BET-FI care au închis la nivelul de 50.592,41 puncte, +0,33% pentru indicele energetic BET-NG și +0,37% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.359,13 puncte se află între mediile mobile de viteză în proporții Fibonacci, respectiv media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21) și media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa – o nouă zi „pe verde”. Volumele sunt în impas

Este o dinamică ce survine pe o lichiditate slabă. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 27,34 milioane lei (5,55 milioane euro) inclusiv prin aportul unei tranzacții speciale în valoare de 3,69 milioane lei realizată în piața deal cu titluri SIF Banat Crișana (SIF1). În piața reglementată, reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) care au avansat cu 0,85%, până la prețul de 0,8330 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
teraplast
omv petrom
fondul proprietatea
medlife