Bursa oferă platformă investitorilor pentru comunicarea propriilor lor analize. BVB Research Hub deschide secțiune de contributori

Bursa oferă platformă investitorilor pentru comunicarea propriilor lor analize. BVB Research Hub deschide secțiune de contributori
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 ian 2023

În efortul de a realiza o cât mai bună acoperire cu materiale de analiză pentru emitenții de la cota piețelor sale, Bursa de Valori București va accepta, în anumite condiții, contribuții din partea unor investitori individuali și parteneri. Primul astfel de document a fost deja publicat și vine din partea emitentului cu cea mai mare capitalizare de pe bursă, OMV Petrom.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa de Valori București dinamizează interacțiunea cu investitorii, acordând platformă pentru analizele lor. După ce săptămâna trecută operatorul de piață a anunțat că țintește dezvoltarea portalului BVB Research Hub, care publică materiale de analiză privind emitenții listați la cota piețelor sale, acum este deschisă și o secțiune pentru contributori.

Investitori și parteneri vor putea publica – fără remunerație – propriile lor analize, respectând anumite condiții impuse de Bursă. Principiul operării acestei secțiuni este „de la investitori, la investitori” și vizează o mai bună acoperire a companiilor listate la BVB.

PROFIT NEWS TV Daniela Șerban, președinte ARIR: La nivel de percepție și de piață s-a văzut o creștere generalizată a calității comunicării cu investitorii. Proiectul VEKTOR - unul de referință CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Daniela Șerban, președinte ARIR: La nivel de percepție și de piață s-a văzut o creștere generalizată a calității comunicării cu investitorii. Proiectul VEKTOR - unul de referință

Secțiunea se adaugă celei deja existente în care casele de brokeraj publică rapoarte privind diverse companii, într-un regim subvenționat de Bursă. Directorul general Adrian Tănase spune că acest segment se va extinde printr-o acoperire mai largă și obiectivul este ca toate societățile de la cota pieței reglementate să aibă cel puțin un material care să le prezinte.

Efortul face parte dintr-o strategie mai amplă a BVB de dezvoltare a unei clase cât mai numeroase de investitori individuali, aceasta incluând simplificarea regimului de impozitare prin taxarea la sursă, promovarea de produse derivate la lansarea Contrapărții Centrale.

Primul astfel de raport a fost deja publicat pe secțiunea contributori și nu vine de la investitori, ci de la un emitent. OMV Petrom (SNP) publică în limba engleză o prezentare detaliată a companiei.

GRAFICE Repere de tranzacționare pe acțiunile Alro CITEȘTE ȘI GRAFICE Repere de tranzacționare pe acțiunile Alro

Contribuțiile nu vor avea conținut comercial și nu pot promova servicii sau produse investiționale specifice, conform termenelor și condițiilor publicate pe portalul BVB Research Hub. Materialele vor fi publicate în limita a 3 zile luicrătoare de la remitere de către operatorul de piață, cu condiția respectării unor cerințe.

Astfel, materialele nu trebuie alcătuite asffel încât să reprezinte recomandări explicite sau implicite de investiții și nici să includă estimări ale prețului viitor pentru diversele instrumente financiare sau prognoze legate de evoluția indicatorilor financiari ori viitori multiplii de tranzacționare pentru instrumente specifice. Judecățile de valoare cum că o acțiune este scumpă sau ieftină trebuie, de asemenea, să nu fie incluse în analize.

GRAFICE Goldman Sachs retrogradează giganții din industria americană de apărare. Prețurile acțiunilor includ așteptări de creșteri ale cheltuielilor de înarmare care vor avea opoziție în Congresul SUA CITEȘTE ȘI GRAFICE Goldman Sachs retrogradează giganții din industria americană de apărare. Prețurile acțiunilor includ așteptări de creșteri ale cheltuielilor de înarmare care vor avea opoziție în Congresul SUA

Nu vor fi permise materiale care au la bază analiză tehnică și accentul trebuie să fie pe exemple din piața de capital din România. Nu vor fi permise materiale dedicate în întregime piețelor internaționale. În documentele remise nu trebuie sîă fie referiri la persoane, la instituții, judecăți asupra managementului, cercetarea trebuind să aibă o abordare neutră din acest punct de vedere.

În conținutul recomandat sunt incluse evaluarea instrumentelor listate, utilizarea multiplilor bursieri, caracteristici și diferențieri sectoriale, tipuri de societăți listate, comportamentul investitorilor (retail / instituțional), strategii de investiții, utilizarea diverselor instrumente financiare, legislația pieței de capital și drepturile investitorilor, impozitarea pe piața de capital, corelații între indicatori macroeconomici (inflație, dobânzi, etc) și evoluția bursei, noi tendințe și instrumente pe piețele de capital, exemple din experiența investițională personală.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
omv petrom