Bursa revine pe creștere, susținută de acțiunile incluse în indici de FTSE Russell

Bursa revine pe creștere, susținută de acțiunile incluse în indici de FTSE Russell

Sursa foto: Olivier Le Moal | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 nov 2021

Deși lichiditatea de la BVB a fost slabă, cele mai tranzacționate 2 acțiuni, cele ale One United Properties și TTS, care au făcut obiectul unei promovări internaționale, au avut aprecieri explozive.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare,  produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.

Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank și Grupul Nordis, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.

Detalii AICI

După un implus corectiv important care a deteriorat secvența maximelor și minimelor din ce în ce mai ridicate, specifică trendului ascendent conform teoriei lui Dow, bursa românească aduce a 2-a sesiune consecutivă de aprecieri, chiar dacă volumele mici arată un apetit încă redus la cumpărare.

Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 33,04 milioane lei (6,68 milioane euro) și acela asigurat în proporție de peste o treime de primii 2 emitenți. Astfel, titlurile One United Properties (ONE) au avut un salt de 5,71%, până la prețul de 2,5000 lei/acțiune, pe tranzacții de 6,30 milioane lei, iar titlurile Transport Trade Services (TTS) au urcat cu 4,93%, până la prețul de 24,50 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 4,82 milioane lei. Activitatea pe simboluri este catalizată de știrea potrivit căreia acestea vor intra de la 20 decembrie în structura indicelui FTSE All Cap.

Ryanair se delistează de pe bursa londoneză CITEȘTE ȘI Ryanair se delistează de pe bursa londoneză

În același elan pozitiv, titlurile MedLife (M) au crescut cu 3,72%, până la prețul de 22,30 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,58 milioane lei, însă, în ansamblu, piața a avut o tendință mai atenuată: +0,53% pentru indicele compozit BET-XT, +0,00% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.777,20 puncte, +0,30% pentru indicele energetic BET-NG și +0,57% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.607,30 puncte a revenit în zona mediei mobile exponențiale de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa revine pe creștere, susținută de acțiunile incluse în indici de FTSE Russell

Pe segmentul bancar, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avansat cu 0,20%, până la prețul de 2,5250 lei/acțiune, pe a 3-a activitate a zilei, de 4,05 milioane lei, și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au câștigat 0,88%, până la prețul de 18,40 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,26 milioane lei.

Tot la titlurile cu profil financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au urcat cu 0,22%, până la prețul de 1,8240 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,38 milioane lei. O dinamică apropiată, +0,21%, au avut-o titlurile OMV Petrom (SNP) care au închis la prețul de 0,4760 lei/acțiune o ședință în care au cumulat transferuri de 3,26 milioane lei. La același capitol energetic, titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au retras cu 0,12%, până la prețul de 41,90 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,45 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
tts
one united properties