Romcarbon – dublare a profitului net la 9 luni

Romcarbon – dublare a profitului net la 9 luni
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 nov 2021

Compania Romcarbon, lider în piața românească a reciclărilor de mase plastice, a înregistrat în primele 3 trimestre un câștig EBITDA operațional de 14,10 milioane lei, în scădere cu 8,85% față de 15,47 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Romcarbon Buzău (ROCE) a realizat în primele 9 luni venituri consolidate de 247,00 milioane lei, cu 27,69% mai mari decât cele de 193,43 milioane lei din exercițiul financiar precedent. Nu mai puțin de 78% din aceste afaceri au fost reprezentate de prelucrarea maselor plastice (din polietilenă, polisitiren, polipropilenă, PET).

La începutul săptămânii trecute, compania a notificat piața că a primit certificarea EuCertPlast care permite societății să îndeplinească cerințele Directivei REACH și contribuie la aplicarea celor mai bune practici privind trasabilitatea materialelor plastice reciclate (de-a lungul întregului proces de reciclare și a lanțului de aprovizionare) și privind calitatea conținutului reciclat în produsul final.

DOCUMENT Cu tarifele înghețate, Transelectrica împrumută sute de milioane de lei, inclusiv pentru a-și ține pe linia de plutire filialele de mentenanță, comunicații și formare profesională CITEȘTE ȘI DOCUMENT Cu tarifele înghețate, Transelectrica împrumută sute de milioane de lei, inclusiv pentru a-și ține pe linia de plutire filialele de mentenanță, comunicații și formare profesională

Romcarbon a obținut un profit net de 5,67 milioane lei, de 2,2 ori mai mare decât cel de 2,53 milioane lei din primele 3 trimestre din 2020. La S1, rezultatul net global era de 3,27 milioane lei, iar pe întreg anul trecut, câștigul net a fost de aproximativ 836.000 de lei. Compania a suferit din plin în ultimii 4 ani, după decesul neașteptat în Asia a celui care-și lega numele de dezvoltarea companiei, taiwanezul Hung Ching Ling.

La data de 30 septembrie, activele totale ale companiei se situau la 300,44 milioane lei, în creștere cu 27,69% față de cele de 279,49 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale, în cea mai mare parte împrumuturi bancare de la UniCredit Bank și BRD Groupe Societe Generale, s-au majorat cu 12,79%, la 157,66 milioane lei, de la 139,78 milioane lei. Romcarbon este listată la cota BVB și la prețul de închidere de ieri de 0,2760 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 72,90 milioane lei (14,73 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
romcarbon
bvb
bursa
brd
unicredit