Bursa românească a mers greu fără „butonul” european

Bursa românească a mers greu fără „butonul” european

Sursa foto: Niroworld / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 apr 2023

Indicele BET de la BVB a câștigat jumătate de procent, dar lichiditatea a fost foarte slabă într-o zi în care bursele din Europa au fost închise.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Absența investitorilor instituționali nerezidenți într-o zi de Sărbătoare a Paștelui Catolic și Protestant s-a resimțit puternic la Bursa de Valori București, unde rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 15,01 milioane lei (3,04 milioane euro).

Peste o treime din această acvtivitate a fost asigurată de transferurile în valoare de 5,62 miliaone lei realizate pe titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au crescut cu 1,19%, până la prețul de 2,1250 lei/acțiune.

Directorul unei case de pariuri listate la New York și-a triplat remunerația într-un an în care compania a avut pierderi de miliarde de dolari. Câștigă de peste 400 de ori mai mult decât un salariatul obișnuit! CITEȘTE ȘI Directorul unei case de pariuri listate la New York și-a triplat remunerația într-un an în care compania a avut pierderi de miliarde de dolari. Câștigă de peste 400 de ori mai mult decât un salariatul obișnuit!

O lichiditate peste media obișnuită a respectivului emitent, respectiv schimburi în valoare de 1,87 milioane lei, am consemnat pe titlurile One United Properties (ONE), care au avut un salt de 3,38%, până la prețul de 0,8880 lei/acțiune. Developerul imobiliar a anunțat, recent, vânzarea unei participații pentru suma de 21 milioane euro.

Chiar și fără susținerea unor ordine de cumpărare consistente, piața a avut o tedință de apreciere moderată, indicii pricnipali evoluând în tandem: +0,45% pentru indicele compozit BET-XT, +0,48% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.335,68 de puncte, +0,43% pentru indicele energetic  BET-NG și +0,50% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.425,29 de puncte este înscris pe un impuls ascendent pe termen scurt destul de coerent, așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa românească a mers greu fără „butonul” european

Reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit de 3 emitenți cu capitalizare mare, respectiv Banca Transilvania (TLV), ale cărei titluri au staționat la prețul de 19,67 lei/acțiune și producători de energie care au fost motor de creștere în trendul ascendent la din primii ani ai deceniului și care și acum au fost pe o tedință de apreciere: +0,22%, până la prețul de 46,45 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), și +0,66%, până la prețul de 0,4884 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
nuclearelectrica
one united