Evergent Investments „curăță” portofoliul de acțiuni nelichide

Evergent Investments „curăță” portofoliul de acțiuni nelichide
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 apr 2023

Fosta SIF Moldova vinde acțiunile a doi emitenți, din deținerile istorice, pe care obține mai puțin de 1 milion de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Evergent Investments (EVER) a vândut participația de 4,73% din acțiunile Casa Bucovina Club de Munte (BCM), companie listată în buza crizei financiare din anul 2008 de acționarul majoritar SIF Muntenia (SIF4), care acum controlează 69,24% din acțiunile societății care operează hotelul Best Western din Gura Humorului, județul Suceava.

De asemenea, Evergent Investments, fosta SIF Moldova, a înstrăinat pachetul de 0,55% din acțiunile companiei Martens Galați (MABE), pe care îl avea ca deținere istorică. Din cele două tranzacții, societatea a obținut suma de aproximativ 770.000 de lei.

EXCLUSIV Operațiune surpriză - Pink Post, principal concurent al Poștei Române, și Inform Lykos, lider în România la produse tipărite, au fost integrate într-o companie unde grecii au 50,1% și care va fi listată la Bursa București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Operațiune surpriză - Pink Post, principal concurent al Poștei Române, și Inform Lykos, lider în România la produse tipărite, au fost integrate într-o companie unde grecii au 50,1% și care va fi listată la Bursa București

„Vânzarea celor 2 companii este conformă celei de-a 3-a direcții strategice, de lichidare a deținerilor din portofoliul istoric și neperformant”, spune conducerea Evergent, menționând și faptul că aceste acțiuni au lichiditate scăzută.

Evergent Investments, care recent a anunțat distribuirea unui dividend cu randament de 7% din profitul net obținut în anul 2022, este tranzacționată la cota pieței reglementate a Bursei de Valori București, unde, la ultimul preț de închidere, de 1,2950 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 1,24 miliarde lei (251,93 milioane euro).

Cel mai lichid portofoliu de acțiuni cotate din cele 6 societăți aflate în structura indicelui financiar BET-FI îl are SIF Oltenia (SIF5). Preocuparea pentru lichidarea participațiilor istorice din programul de privatizare în masă a fost constantă în sfertul de veac în care fostul președinte Tudor Ciurezu s-a aflat la frâiele societății cu sediul la Craiova.

viewscnt
Afla mai multe despre
evergent investments
bvb
bursa
sif muntenia
casa bucovina club de munte
dividende