Bursa românească, deschidere pozitivă

Bursa românească, deschidere pozitivă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 mar 2020

În contextul unei reveniri a piețelor importante de acțiuni, și la BVB consemnăm un debut „verde”, în care acțiunile Băncii Transilvania și Fondul Proprietatea dau tonul aprecierilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După prăbușirea de aproximativ o treime față de maximele post-criză atinse la începutul anului și o încercare de stabilizare încă neconcludentă la care ieri au reapărut vânzătorii, bursa de la București schițează o nouă mișcare de revenire pe volume reduse.

Indicele BET câștiga, după primul sfert de oră, 2,8%, depășind reperul de 7.200 de puncte, după ce ieri testase chiar și valori sub pragul psihologic de 7.000 de puncte. Ricoșeul de 3,7%, până la prețul de 1,6700 lei/acțiune, al titlurilor Băncii Transilvania (TLV), singurele care după primul sfert de oră depășeau reperul unor tranzacții de 1 milion de lei, are o contribuție importantă la această mișcare.

OMV Petrom estimează un profit în scădere cu 21% la un preț al barilului dublu față de cel actual! Orice ieftinire cu 1 dolar a țițeiului va avea un impact negativ de 20 de milioane de euro CITEȘTE ȘI OMV Petrom estimează un profit în scădere cu 21% la un preț al barilului dublu față de cel actual! Orice ieftinire cu 1 dolar a țițeiului va avea un impact negativ de 20 de milioane de euro

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), are o apreciere de 2,8%, în linie cu media pieței, până la prețul de 11,00 lei/acțiune. Segmentul este lovit întrucât în contextul epidemiei de coronavirus discursul public a încurajat un comportament de neplată a ratelor, iar instituțiile de credit chiar au notificat clienții că admit amânări ale acestora.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) câștigă aproape 4,4%, până la prețul de 1,0750 lei/acțiune, iar sectorul energetic subperformează doar cu puțin mediei pieței.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
fondul proprietatea
coronavirus