SIF Oltenia, distribuție de cash către acționari. Dividende cu randament de 5% și răscumpărări pentru 3,8% dn capitalul social

SIF Oltenia, distribuție de cash către acționari. Dividende cu randament de 5% și răscumpărări pentru 3,8% dn capitalul social

Sursa foto: Teresa Kenney / dreamstime.com

scris 23 mar 2020

Șeful de SIF cu cea mai amenințată poziție, Tudor Ciurezu, promovază și cea mai generoasă politică de recompensare a investitorilor de pe bursă.

Asaltat de cereri de revocare din partea unui grup de acționari concentrați în jurul SIF Banat Crișana (SIF1), Consiliul de Administrație al SIF Oltenia (SIF5) a convocat pentru data de 28 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând repartizarea profitului net de 124,13 milioane lei obținut anul trecut. Acesta ar urma să meargă în cea mai mare parte către acționari sub formă de dividende și printr-un program de răscumpărări.

Astfel, suma de 52,21 milioane lei, reprezentând 42,06% din câștigul net din 2019, ar urma să plece către acționari sub forma unui dividend brut de 0,1000 lei/acțiune cu dată a plății 1 iulie, care conferă un randament de 4,70% atunci când este calculat la media de tranzacționare a titlurilor cu simbolul SIF5 din respectivul an. La ultimul preț de închidere de vineri, de 1,9000 lei/acțiune, randamentul net este de 5,00%.

Digi propune un dividend cu randament net de numai 2%. Vrei la AGA? Mergi în pelerinaj de coronavirus la Amsterdam. Și ce succes a obținut compania la Budapesta CITEȘTE ȘI Digi propune un dividend cu randament net de numai 2%. Vrei la AGA? Mergi în pelerinaj de coronavirus la Amsterdam. Și ce succes a obținut compania la Budapesta

În același timp, societatea propune alocarea sumei de 71,92 milioane lei, echivalent cu 57,93% din capitalul social, la capitolul „alte rezerve” în vederea constituirii fondurilor necesare pentru viitoare investiții și în special pentru derularea unui program de răscumpărare pentru un număr de 22,15 milioane acțiuni proprii, reprezentând 3,82% din capitalul social.

Alexandru, investitor de portofoliu care lucrează în industria farma și are 15 ani de experiență pe piața de capital românească, semnala pentru Profit.ro nemulțumirea sa că singurul SIF care mai are distribuții semnificative de cash către acționari este SIF Oltenia și tocmai conducerea acestui este amenințată. În general, în piață investitorii au nemulțumiri față de repartizările mult prea ridicate din venit către conducere în cazul SIF Moldova (SIF2) și de faptul că SIF Banat Crișana (SIF1) și SIF Muntenia (SIF4) nu au mai dat dividende. Interesant este că tocmai ultimele 2 SIF-uri sunt cele care de aproape 1 an contestă conducerea SIF Oltenia în frunte cu Tudor Ciurezu.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif oltenia
bvb
bursa
tudor ciurezu
sif banat crisana
sif muntenia
tudor ciurezu
diviedende