Bursa românească, din nou la maximele post-COVID

Bursa românească, din nou la maximele post-COVID

Sursa foto: Tuncdindas / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 mai 2020

Indicele BET a depășit reperul de 8.400 de puncte, cel mai ridicat de la prăbușirea cotațiilor din luna martie. Creștere consistentă a acțiunilor Nuclearelectrica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tendința de revenire de la Bursa de Valori București accelerată la începutul acestei săptămâni a păstrat suflul și în sesiunea de astăzi, chiar dacă acțiunile nu s-au mai mișcat în tandem. În top 10 tranzacționare, 6 titluri au închis „pe verde” și 4 acțiuni au înregistrat declin. Titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au avut însumat cele mai mari schimburi, de 6,38 milioane lei, au alunecat cu 0,10% sub referință, la prețul de 1,9180 lei/acțiune, iar titlurile de pe locul 2 în clasamentul lichidității, cu volume echivalente cu 5,54 milioane lei, cele ale Transgaz Mediaș (TGN), au urcat cu 1,09%, până la prețul de 277,00 lei/acțiune.

Chiar dacă au fost mișcări de sens contrar, în ansamblu tendința a fost pozitivă. Indicele compozit BET Plus a avansat cu 0,43%, iar indicele reprezentativ BET a crescut cu 0,44%, până la nivelul de 8.419,75 de puncte. Sub aspect tehnic, indicele celor mai tranzacționate acțiuni românești a ajuns în zona precedentului vârf al acestei reveniri, unde este și retragerea Fibonacci de 50,00% a impulsului descendent din martie.

Bursa românească, din nou la maximele post-COVID


Activitatea a tins să se reducă. Rulajul pieței de acțiuni a fost de 33,79 milioane lei (6,98 milioane euro), iar un aport important la acesta l-au avut titlurile OMV Petrom (SNP) care au coborât cu 0,43%, până la prețul de de 0,3445 lei/acțiune, pe transferuri de 5,37 milioane lei în piața reglementată, cărora li s-a adăugat o tranzacție specială din piața deal în valoare de 2,05 milioane lei.

Totuși, indicele energetic BET-NG a supraperformat pieței, cu un avans de 0,68%, fiind tras în sus de saltul de 5,29% a titlurilor Nuclearelectrica (SNN), până la prețul de 18,32 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,38 milioane lei. Față de minimele din martie, susținmute de dividendul cu randament bun și de rezultatele financiare trimestriale, titlurile companiei care operează centrala nuclear-electrică de la Cernavodă au câștigat peste 2 treimi.

Pe fondul unor schimburi de 5,32 milioane lei, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au crescut cu 1,26%, până la prețul de 1,2100 lei/acțiune, pe contrasens cu titlurile SIF care au avut o sesiune negativă și care au determinat o depreciere de 0,13% a indicelui financiar BET-FI care a închis la nivelul de 42.090,19 puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
nuclearelectrica
transgaz