Bursa românească închide săptămâna cu o ședință de indecizie. O piață acaparată de acțiunile BRD

Bursa românească închide săptămâna cu o ședință de indecizie. O piață acaparată de acțiunile BRD
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 apr 2020

Indicii principali au avut deviații minore față de nivelurile de referință, cu excepția titlurilor BRD Groupe Société Générale, unde investitorii au reacționat la comunicarea instituției că nu va distribui dividend.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Săptămâna de tranzacționare scurtată de Sărbătorile Pascale a fost mai degrabă neconcludentă. Un declin consistent de marți a fost anulat integral de 2 ședințe pozitive, pentru ca astăzi investitorii să ia o pauză, iar piața să fie aproape în neclintire.

Indicele compozit BET Plus și indicele reprezentativ BET au alunecat fiecare cu câte 0,05% sub referință, ultimul având o închidere la nivelul de 7.917,92 de puncte unde, din punct de vedere tehnic, întâmpină rezistență din partea mediei mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa românească închide săptămâna cu o ședință de indecizie. O piață acaparată de acțiunile BRD

Piața a fost în suferință și la nivelul volumelor. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 29,54 milioane lei (6,10 milioane lei) însă și acesta reprezentat în proporție de aproape jumătate de transferurile însumând 14,56 milioane lei realizate pe titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) care au coborât cu 0,70%, până la prețul de 11,40 lei/acțiune, la o zi după votul din AGA de bilanț în care la propunerea acționarului majoritar din Franța s-a renunțat la propunerea inițială, menținută de Consiliul de Administrație, și care viza distribuirea unui dividend brut de 1,64 lei/acțiune și care ar fi adus un randament cu 2 cifre.

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a Băncii Transilvania (TLV), s-a depreciat cu numai 0,10%, până la prețul de 1,9280 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,65 milioane lei.

TeraPlast trece peste coronavirus și obține un profit net aproape dublu la T1. „Fabricile noastre sunt operaționale și ne adaptăm condițiilor actuale.” CITEȘTE ȘI TeraPlast trece peste coronavirus și obține un profit net aproape dublu la T1. „Fabricile noastre sunt operaționale și ne adaptăm condițiilor actuale.”

Pe contrasens față de restul pieței, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au urcat cu 0,88%, până la prețul de 1,14 lei/acțiune, pevolume echivalente cu 2,33 milioane lei, tractând și indicele financiar BET-FI pentru un avans de 0,68%, până la nivelul de 40.188,33 puncte.

Celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor din domeniul de energie și utilități, a subperformat pieței, cu un declin de 0,33%. Cel mai lichid titlu din structura sa, cel al Romgaz Mediaș (SNG), a suferit un recul de 0,90%, până la prețul de 27,50 lei/acțiune, pe o activitate de 1,54 milioane lei în piața reglementată. Acesteia i se mai adaugă și singura tranzacție specială dn piața deal, cu 100.000 de titluri, efectuată la un preț similar cu cel de închidere și care a ridicat valoarea acesteia la 2,75 milioane lei.

Pe același segment, titlurile OMV Petrom (SNP) au închis la prețul de 0,3075 lei/acțiune, cu 0,16% sub referință, pe fondul unor schimburi de 1,13 milioane lei. Reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit doar de titlurile Erste Group (AG), deținătoarea BCR, listate secundar la BVB, care au coborât cu 1,16%, în acord cu mișcarea de pe piața principală din Viena.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
erste