Bursa românească – la a 4-a zi de corecții. Cea mai mare parte a exploziei de preț de luni a fost anulată

Bursa românească – la a 4-a zi de corecții. Cea mai mare parte a exploziei de preț de luni a fost anulată

Sursa foto: Pitris / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 nov 2020

Pe fondul unui declin al volumelor, indicii de la BVB au avut închideri negative, dar evoluțiile au fost divergente la nivelul celor mai lichide acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Săptămâna de tranzacționare a debutat la Bursa de Valori București cu un impuls de creștere important, sesiunea cu cele mai mari aprecieri din primăvară și până în prezent, dar mișcarea nu a fost confirmată în zilele următoare. Fiecare dintre acestea au fost de corecții. Ultima dintre ele a adus un recul de 0,71% al indicelui compozit BET Plus și un declin de 0,75%, până la nivelul de 8.910,13 puncte, așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa românească – la a 4-a zi de corecții. Cea mai mare parte a exploziei de preț de luni a fost anulată

Sesiunea nu a fost neapărat la fel de „roșie” pe cum o arată indicii. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au staționat la prețul de 2,0300 lei/acțiune, pe transferuri de 5,59 milioane lei. De altfel, nu mai puțin de 44,66% din rulajul de 33,05 milioane lei (6,79 milioane euro) a fost reprezentat de activitatea pe acțiunilor bancare.

Titlurile grupului Erste (EBS) au avut un salt de 4,03%, în acord cu evoluția de pe piața principală din Viena, pe tranzacții de 7,03 milioane lei, și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au coborât cu 1,59%, până la prețul de 12,40 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,13 milioane lei.

AAGES – profit net la 9 luni de 2 milioane lei, apropiat de cel de acum un an CITEȘTE ȘI AAGES – profit net la 9 luni de 2 milioane lei, apropiat de cel de acum un an

Sectorul energetic a subperformat pieței, cu un recul de 0,99% al indicelui BET-NG. Acesta a fost tras în jos de scăderea de 2,37%, până la prețul de 26,80 lei/acțiune, a titlurilor Romgaz Mediaș (SNG) care au adunat schimburi de 5,39 milioane lei în piața reglementată. Pe același emitent s-a realizat și singurul transfer special din piața deal, în valoare de aproximativ 613.000 de lei.
Tot în acest domeniu, titlurile Electrica (EL) au crescut cu 2,10%, până la prețul de 12,1500 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,16 milioane lei și titlurile OMV Petrom (SNP) s-au depreciat cu 1,64%, până la prețul de 0,3300 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,66 milioane lei.

Pe al 4-lea rulaj al zilei, de 2,75 milioane lei, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) au avansat cu 0,75%, până la prețul de 0,4050 lei/acțiune, ecou al unei activități sporite în sesiunea precedentă, când, într-o ofertă accelerată în valoare de 57,00 milioane lei, finlandezii de la KJK au înstrăinat un pachet de 8,60% din acțiunile societății.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica