CONFIRMARE Finlandezii de la KJK au derulat o ofertă publică accelerată pentru 8,60% din acțiunile de la TeraPlast

CONFIRMARE Finlandezii de la KJK au derulat o ofertă publică accelerată pentru 8,60% din acțiunile de la TeraPlast
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2020

Tranzacția prin care finlandezii de la KJK și-au cedat o parte importantă din participația la TeraPlast, liderul pieței de țevi din PVC și unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de instalații din România, anunțată joi de Profit.ro, a fost confirmată oficial. Finlandezii, care aveau o deținere de 10,04% din titluri prin fondul pentru Balcani, au rămas cu 1,44% din capitalul social.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O ofertă accelerată a fost derulată pentru un număr de 150 de milioane de acțiuni TeraPlast Bistrița (TRP), reprezentând 8,60% din titlurile producătorului de materiale de construcții, fiind efectuată joi, cum a anunțat Profit.ro. La prețul de 0,3800 lei/acțiune, tranzacția s-a ridicat la 57,00 milioane lei (11,71 milioane euro).

Informații obținute de Profit.ro din piața de capital i-au indicat atunci drept vânzători pe finlandezii de la KJK, care aveau o deținere de 10,04% din titluri prin fondul pentru Balcani. La prețul ofertei, capitalizarea bursieră a companiei s-a ridicat la 662,41 milioane lei (136,07 milioane euro).

Romgaz și-a abandonat unul din marile perimetre de gaze din Transilvania CITEȘTE ȘI Romgaz și-a abandonat unul din marile perimetre de gaze din Transilvania

În total, TeraPlast a adunat joi 65,71% din rulajul de 107,82 milioane lei (22,14 milioane euro) al pieței de acțiuni. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica