Bursa românească – mai mult despre Dow Jones

Bursa românească – mai mult despre Dow Jones

Pentru lichiditate, bursa românească a apelat la un buton american.

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 aug 2021

Într-o zi cu activitate slabă pe segmentul acțiuni, interesul investitorilor a fost catalizat către piața produselor structurate, unde 3 instrumente financiare, având activ suport indicele reprezentativ al Bursei de la New York, au depășit reperul unor schimburi de 1 milion de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au crescut cu 1,76%, până la prețul de 2,8900 lei/acțiune care conferă instituției de credit o capitalizare record de 16,58 miliarde lei (3,37 miliarde euro). Acest simbol, care a adunat tranzacții de 6,29 milioane lei, și cel al Romgaz Mediaș (SNG), ce a cumulat schimburi de 4,08 milioane lei într-o zi în care cotația a avansat cu 0,64%, până la prețul de 31,30 lei/acțiune, au fost cam singurele care au animat o piață de acțiuni de la BVB altminteri sărăcăcioasă, cu un rulaj de numai 20,59 milioane lei (4,19 milioane euro).

Peisajul bursei locale a fost salvat de BRK Financial Group (BRK) atât prin procesarea în sistem a emisiunii sale de obligațiuni în valoare de 24,25 milioane lei și scadente în 2026 (BRK26), cât și prin activitatea intensificată pe prooduse structurate aduse în ring de casa de brkeraj ckujeană. Astfel, cea mai mare parte a volumelor în echivalent 9,91 milioane lei (2,02 milioane euro) din piața certificatelor a fost realizată pe instrumente financiare având activ suport indicele Dow Jones Average Industrial de la New York. Pe unul din acestea s-au realizat transferuri de 3,64 milioane lei într-o zi în care indicele american a atins un nou maxim din istoria sa de un secol de când este măsurat.

Arctic Stream intră la tranzacționare pe bursă cu o valoare de piață de 29 milioane euro. „Nu vom face achiziții și fuziuni nesăbuit. O să încercăm să evităm orice decizie emoțională.” CITEȘTE ȘI Arctic Stream intră la tranzacționare pe bursă cu o valoare de piață de 29 milioane euro. „Nu vom face achiziții și fuziuni nesăbuit. O să încercăm să evităm orice decizie emoțională.”

Prin contrast, piața românească de acțiuni nu s-a conectat la această efervescență. Indicele compozit BET Plus a câștigat 0,61% și indicele reprezentativ BET s-a apreciat cu 0,60%, până la nivelul de 11.834,39 puncte unde încă este deocamdată sub valorile record atinse la jumătatea lunii trecute.

Bursa românească – mai mult despre Dow Jones

Indicele financiar BET-FI chiar a coborât cu 0,31%, până la nivelul de 51.185,50 de puncte, într-o ședință în care cel mai important titlu din structura sa, cel al Fondului Proprietatea (FP) s-a corectat cu 0,22%, până la prețul de 1,7900 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,46 milioane lei. Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) care au crescut cu 1,10%, până la prețul de 18,20 lei/acțiune. Sistemul BVB a mai procesat și tranzacția prin care Stanley Bet a vândut obligațiuni cu maturitate în anul 2024 în valoare de 19,80 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
brk financial
fondul proprietatea
romgaz
stanley bet