Bursa românească se corectează pentru a 3-a zi consecutiv. Deprecieri consistente pe acțiunile MedLife și TeraPlast

Bursa românească se corectează pentru a 3-a zi consecutiv. Deprecieri consistente pe acțiunile MedLife și TeraPlast

Foto dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 nov 2021

Indicele reprezentativ BET a avut o închidere sub referință, într-o sesiune în care acțiunile care au fost motor în trendul ascendent au bătut în retragere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare,  produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.

Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank și Grupul Nordis, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.

Detalii AICI

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au salvat lichiditatea de la BVB, transferurile însumând 23,09 milioane lei pe acest emitent, reprezentând nu mai puțin de 44,27% din rulajul de 52,15 milioane lei (10,54 milioane euro) al pieței de acțiuni. Cotația a coborât cu 0,19%, până la nivelul de 2,6000 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 16,41 miliarde lei (3,31 miliarde euro).

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a apreciat cu 0,32%, până la prețul de 18,70 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,08 milioane lei.

INFOGRAFIC Creștere explozivă a afacerilor și profitului Cemacon, companie din portofoliul fondatorilor Dedeman CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Creștere explozivă a afacerilor și profitului Cemacon, companie din portofoliul fondatorilor Dedeman

Deprecieri mai consistente am consemnat pe 2 acțiuni care au supraperformat pieței la accelerarea trendului ascendent: -3,62%, până la prețul de 21,30 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M), care au adunat tranzacții de 6,54 milioane lei, și -3,16%, până la prețul de 1,1040 lei/acțiune pentru titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), care au cumulat volume echivalente cu 1,59 milioane lei.

În ansamblu, piața a avut o evoluție atenuată: -0,11% pentru indicele compozit BET-XT, -0,16% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 52.143,32 puncte, +0,23% pentru indicele energetic BET-NG și -0,09% pentru indicele reprezentativ BET care a închis la nivelul de 12.752,02puncte, sub media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa românească se corectează pentru a 3-a zi consecutiv. Deprecieri consistente pe acțiunile MedLife și TeraPlast

Pe a 3-a activitate a zilei, de 6,02 milioane lei, titlurile Sphera Franchise Group (SFG) au câștigat 0,67%, până la prețul de 15,10 lei/acțiune. Prin contrast, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au retras cu 0,11%, până la prețul de 1,8180 lei/acțiune, pe transferuri de 2,46 milioane lei.

Cele mai lichide acțiuni de la capitolul financiar, ambele depășind un reper al schimburilor de 1 milion de lei, evoluțiile au fost divergente: -0,94%, până la prețul de 10,54 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL) și +0,72%, până la prețul de 0,4905 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP). Compania petrolieră anticipează menținerea la prețuri ridicate a gazelor naturale.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica