Bursa schițează o tendință de revenire. Indicii principali câștigă la debut peste 2%, susținuți de ricoșeul acțiunilor bancare

Bursa schițează o tendință de revenire. Indicii principali câștigă la debut peste 2%, susținuți de ricoșeul acțiunilor bancare

Sursa foto: Maciek905 / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 dec 2018

Indicele reprezentativ BET de la BVB a revenit în prima oră de tranzacționare de astăzi peste reperul de 7.000 de puncte, în condițiile în care investitorii tatonează pentrru găsirea unor repere după publicarea vineri seara a ordonanței cu modificări majore de ordin fiscal și de reglementare în domeniile bancar, energie și telecom.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii activi la Burs de Valori București au scăpat cel puțin de neajunsul necunoscutului după ce ordonanța de urgență care a provocat picajul de aproape o cincime a cotațiilor a căpătat vineri o formă finală. Astfel s-au creat condițiile cel puțin pentru un ricoșeu tehnic, pentru ca piața să testeze repere de regrupare a cumpărătorilor.

Acordul dintre Italia și UE pentru bugetul din 2019 reduce capacitatea Bruxelles-ului de a impune disciplină fiscală CITEȘTE ȘI Acordul dintre Italia și UE pentru bugetul din 2019 reduce capacitatea Bruxelles-ului de a impune disciplină fiscală

După o oră și jumătate de tranzacționare, indicele reprezentativ BET câștiga 2,36%, situându-se la nivelul de 7.126 de puncte, pe fondul unui rulaj al pieței de acțiuni echivalent cu puțin peste 5 milioane euro. Cea mai mare parte a aceste activități de tranzacționare a fost asigurată de transferurile de 14,15 milioane lei pe titlurile Băncii Transilvania (TLV) care au o revenire de 6,67%, până la prețul de 1,9200 lei/acțiune. Un ricoșeu de o amplitudine încă și mai mare, 7,07% înregistrează titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD).

Zi favorabilă au și acțiuni din domeniul energiei. Astfel, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) urcau cu 1,07%, până la prețul de 28,30 lei/acțiune, pe al 2-lea rulaj al zilei, de 2,42 milioane lei, iar titlurile OMV Petrom (SNP) aveau o revenire de 3,21%.

Semnalele sunt, însă, contradictorii astfel încât nu este clar că piața este pe cale de a găsi minimele locale. Acțiuni precum Electrica (EL) și Transelectrica (TEL) au consumat tranzacții sub reperele de tranzacționare ale săptămânii trecute.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
romgaz
electrica
transelectrica