ULTIMA ORĂ Fondatorii Dedeman au cumpărat 23% din acțiunile Alro, cu peste 100 milioane euro

ULTIMA ORĂ Fondatorii Dedeman au cumpărat  23% din acțiunile Alro, cu peste 100 milioane euro
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 dec 2018

Nu mai puțin de 2 treimi din plasamentul privat realizat la Alro Slatina, anunțat în exclusivitate de Profit.ro, a fost reprezentat de achiziția în valoare de 496 milioane lei a Pavăl Holding, societate înființată recent și controlată de frații Dragoș și Adrian Pavăl, fondatorii Dedeman, care deține acum 23% din acțiunile producătorului de aluminiu.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

După eșecul din vară, când la încercarea de înstrăinare a pachetului majoritar de la Alro (ALR) nu a venit decât un singur investitor străin, acum combinatul de aluminiu din Slatina și-a găsit un cumpărător important în grupul care deține retailerul de construcții Dedeman. Pavăl Holding, societate fondată recent de frații Dragoș și Adrian Pavăl, care a cumpărat 165,33 milioane acțiuni ale producătorului de aluminiu, reprezentând 23,16% din capitalul social.

CITEȘTE ȘI În zile de sărbătoare, alege #celmaibunmerlotdinRomania! Toată luna decembrie, Emeritus beneficiază de o ofertă specială de preț : doar 58 lei în loc de 90 lei, pentru comenzile plasate online

Efectuat la prețul de 3,00 lei/acțiune al plasamentului privat, schimbul s-a ridicat la 495,99 milioane lei (106,44 milioane euro), reprezentând peste 2 treimi din operațiunea de piață prin care companiile Vimetco și Conef, cu care miliardarul rus Vitali Matchitski controlează Alro, a vândut 33,7% din titluri.

Fondatorii Dedeman au fost activi pe bursa românească, unde recent au achiziționat pachetul de control la producătorul de materiale de construcții Cemacon Zalău (CEON), 7,4% din acțiunile transportatorului de țiței prin conducte Conpet Ploiești (COTE) și un pachet semnificativ la Electrica (EL).

Având în vedere structura plasamentului, care a însumat 43 de ordine, reiese că 10% din acțiunile Alro au un acționariat dispersat față de free-float-ul real de numai 1,8% de dinainte. Tranzacția, intermediată de Swiss Capital, se ridică la 723,10 milioane lei (155,58 milioane euro), iar valoarea de piață a Alro este situată la 2,14 miliarde lei (460,72 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
dedeman
dragos paval
alro
bvb
bursa
swiss capital
cemacon
electrica