Bursa se corectează cu jumătate de procent

Bursa se corectează cu jumătate de procent

Sursa foto: Damir Ismagilov / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 mai 2021

După explozia pe noi maxime, indicele BET s-a retras în zona de 11.500 de puncte, pe volume în declin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Bursa de Valori București a consemnat o sesiune cu o presiune constantă la vânzare, în care tendința a fost ușor descendentă pe întreg parcursul de tranzacționare, ceea ce trădează influența investitorilor instituționali în mișcarea corectivă.

În top 10 al transferurilor, 9 simboluri au avut închideri „pe roșu”, notabila excepție fiind reprezentată de titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au avansat cu 0,19%, până la prețul de 2,5800 lei/acțiune, pe cele mai mari schimburi ale zilei, de 10,35 milioane lei.

Proprietarul Pepco vrea să atragă 1 miliard de euro din listarea retailerului de produse cu discount CITEȘTE ȘI Proprietarul Pepco vrea să atragă 1 miliard de euro din listarea retailerului de produse cu discount

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a suferit un recul de 1,85%, până la prețul de 15,92 lei/acțiune, pe o activitate de 1,24 milioane lei, în ziua publicării rezultatelor financiare trimestriale, care au indicat un declin cu 8,3% a profitului net, la 222 milioane lei.

Retragerea pieței a fost de o amplitudine apropiată la nivelul indicilor: -0,46% pentru indicele compozit BET Plus, -0,60% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 48.897,55 puncte, -0,61% pentru indicele energetic BET-NG și -0,48% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.505,08 puncte care s-a corectat până pe media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa se corectează cu jumătate de procent

Replierea cumpărătorilor care au dus piața pe noi maxime s-a resimțit și la nivelul volumelor. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 32,86 milioane lei (6,67 milioane euro), adus în procentaj de jumătate de acțiunile Băncii Transilvania și titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), ultimele având un declin de 3,07%, până la prețul de 0,7900 lei/acțiune, pe tranzacții de 6,64 milioane lei.

Acționarii IAR Brașov aprobă un dividend cu randament de 3%. Bani cu elicopterele CITEȘTE ȘI Acționarii IAR Brașov aprobă un dividend cu randament de 3%. Bani cu elicopterele

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au alunecat cu 0,23% sub referință, până la prețul de 1,7160 lei/acțiune, pe transferuri de 1,69 milioane lei. Emitentul a notificat ieri piața că fondurile Silver Point, înregistrate în statul american Connecticut, cu active în administrare de 15,88 miliarde dolari, au ajuns la o deținere de 5,07% din titlurile societății.

Tot pe segmentul fondurilor de investiții – prezență inedită în topul tranzacțiilor – titlurile STK Emergent (STK) au adunat volume echivalente cu 1,56 milioane lei, într.-o zi în care cotația a coborât cu 0,75%, până la prețul de 66,00 lei/acțiune.

Pe sectorul energetic, cele mai mari rulaje, de 1,81 milioane lei, le-au avut titlurile Electrica (EL) care au pierdut 0,89%, până la prețul de 13,38 lei/acțiune. De asemenea, pe transferuri depășind reperul de 1 milion de lei, titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au depreciat cu 0,89%, până la prețul de 27,90 lei/acțiune, iar titlurile OMV Petrom (SNP) s-au corectat cu 0,55%, până la prețul de 0,4535 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
teraplast
electrica