Euronext a finalizat cumpărarea Borsa Italiana de la London Stock Exchange, tranzacție de 4,4 miliarde de euro

Euronext a finalizat cumpărarea Borsa Italiana de la London Stock Exchange, tranzacție de 4,4 miliarde de euro
scris miercuri, 08:00

Operatorul bursier paneuropean Euronext a finalizat preluarea Borsa Italiana de la London Stock Exchange Group (LSEG), operatorul bursei de valori londoneze, o tranzacție de circa 4,4 miliarde de euro.

Acordul pentru tranzacție a fost anunțat în octombrie și a primit aprobarea Comisiei Europene în luna martie.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Vânzarea Borsa Italiana a fost și una dintre condițiile impuse de autoritățile europene pentru a permite LSEG să cumpere Refinitiv, printre cei mai mari furnizori mondiali de date și infrastructură pentru piețele financiare, cu birou și în România. Tranzacția a fost finalizată luna trecută.

După cumpărarea Borsa Italiana, pe bursele Euronext vor fi tranzacționate 28 dintre marile companii europene incluse în Euro Stoxx 50, operatorului paneuropean revenindu-i circa un sfert din tranzacțiile cu acțiuni din Europa, potrivit Bloomberg.

Euronext a anunțat, joi, că vrea să atragă 1,8 miliarde de euro prin vânzarea a 30,5 milioane de acțiuni. Fondurile vor ajuta la finanțarea costurilor de achiziție a Borsa Italiana.

viewscnt
Afla mai multe despre
borsa italiana
euronext
lseg
london stock echange
refinitiv
tranzactie euronext
vanzare borsa italiana