Bursa se reîntoarce la maxime. Tranzacție de 5 milioane euro cu acțiuni Banca Transilvania

Bursa se reîntoarce la maxime. Tranzacție de 5 milioane euro cu acțiuni Banca Transilvania

Sursa foto: Jesada Wongsa | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 iul 2021

Tractat de creșterea acțiunilor Fondul Proprietatea, indicele BET a avut o zi pozitivă și s-a oprit cu mai puțin de 3 puncte sub valoarea record consemnată la sfârșitul lunii trecute.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sesiunea de tranzacționare de la Bursa de Valori București a fost animată, după o perioadă în care atenția investitorilor a fost acaparată de emitenții noi și exercițiile de piață primară. Rulajul pieței de acțiuni a fost de 55,97 milioane lei (11,36 milioane euro), însă aceasta prin contribuția importantă a unui transfer de tip deal în valoare de 24,39 milioane lei pe titlurile Băncii Transilvania (TLV). Acestea au adunat schimburi de 4,01 milioane lei și pe segmentul regular unde cotația a avansat cu 0,37%, până la prețul de 2,7000 lei/acțiune.

Oferta One United Properties se închide la prețul de 2 lei/acțiune, ceea ce ridică valoarea operațiunii la 260 milioane lei CITEȘTE ȘI Oferta One United Properties se închide la prețul de 2 lei/acțiune, ceea ce ridică valoarea operațiunii la 260 milioane lei

Cealaltă acțiune care a marcat decada trecută, cea a Fondului Proprietatea (FP), a crescut cu 1,20%, până la prețul de 1,8620 lei/acțiune, pe cea mai mare activitate din piața reglementată, de 5,53 milioane lei.

Sunt evoluțiile care au influențat parcursul la nivelul întregii piețe, tabloul de la BVB fiind integral „verde”: +0,61% pentru indicele compozit BET Plus, +0,50% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 53.399,98 puncte, +0,28% pentru indicele energetic BET-NG și +0,62% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.964,85 puncte se află marginal sub maximul istoric atins chiar la finele lunii trecute.

Bursa se reîntoarce la maxime. Tranzacție de 5 milioane euro cu acțiuni Banca Transilvania

Un interes ridicat s-a menținut pentru titlurile BRK Financial Group (BRK) care au întrunit volume echivalente cu 3,10 milioane lei într-o ședință în care cotația a urcat cu 0,56%, până la prețul de 0,3580 lei/acțiune.

Pe piața AeRO, în contextul unor tranzacții de 1,51 milioane lei, titlurile Simtel Team (SMTL) s-au corectat violent, după creșterea furibundă din primele 3 sesiuni de după listare. Declinul a fost de 9,14%, până la prețul de 31,80 lei/acțiune, replierea investitorilor venind de la un nivel de preț și de capitalizare bursieră indicatorul P/E se situa la nivelul 62 raportat la profitul net de 3,95 milioane lei obținut în anul 2020.

Simtel Team ajunge la cota bursei ca o companie cu o valoare de piață de 30 milioane euro CITEȘTE ȘI Simtel Team ajunge la cota bursei ca o companie cu o valoare de piață de 30 milioane euro

Pe segmentul energetic închiderile au fost divergente: -0,96%, până la prețul de 31,00 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG) care au adunat un rulaj de 2,44 milioane lei, +0,92%, până la prețul de 0,4390 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) care au avut o activitate de 1,36 milioane lei, și +0,55%, până la prețul de 27,65 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), cu tranzacții de 1,34 milioane lei.

Închideri sub referință am mai consemnat pe titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) și MedLife (M), retrageri de 0,30% și, respectiv 0,87% pentru 2 titluri care au supraperformat pieței de la începutul acestui an.

Pe piața de obligațiuni am consemnat transferuri de 5,04 milioane lei (1,02 milioane euro), cu 3 emisiuni de titluri de stat depășind reperul unor schimburi de 1 milion de lei, 2 dintre acestea fiind denominate în euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
teraplast
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
medlife