Unicornul brazilian din e-comerț VTEX, cu operațiuni și în România, lansează procedurile de listare la New York

Unicornul brazilian din e-comerț VTEX, cu operațiuni și în România, lansează procedurile de listare la New York

Mariano Gomide de Faria si Geraldo Thomaz, cofondatorii VTEX

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 iun 2021

Startup-ul brazilian din domeniul comerțului electronic VTEX, cu operațiuni și în România, a lansat procedurile privind listarea acțiunilor pe bursa de la New York.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Compania, evaluată la 1,7 miliarde de dolari la ultima rundă de finanțare, intenționează să aplice la listarea acțiunilor sale comune de Clasa A la Bursa de Valori din New York (NYSE) sub simbolul “VTEX”.

Numărul acțiunilor ce vor fi oferite și intervalul de preț pentru oferta propusă încă nu au fost determinate.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

VTEX a angajat băncile J. P Morgan, Goldman Sachs și Bank of America Securities în calitate de principali subscriitori pentru oferta propusă. KeyBanc Capital Markets, Morgan Stanley și Itaú BBA acționează în calitate de subscriitori comuni.

Înființată în 2000 de Geraldo Thomaz și Mariano Gomide de Faria, VTEX oferă soluții de comerț digital și marketplace pentru companii, fiind una dintre platformele de comerț cu cele mai rapide creșteri din lume. Portofoliul de clienți include nume ca Sony, Walmart, Whirlpool, Coca-Cola, Stanley Black & Decker, AB InBev, Electrolux și Nestlé.

Compania s-a extins în Europa în 2017, în prezent având birouri operaționale în șase țări de pe continent, inclusiv în România, de unde coordonează activitățile din Europa Centrală și de Est.

Toamna trecută, VTEX a atras o finanțare de 225 milioane de dolari, la o evaluare post-investiție de 1,7 miliarde de dolari, de patru ori mai mare comparativ cu evaluarea obținută la runda anterioară de finanțare.

Printre principalii investitori se numără SoftBank, Tiger Global și Lone Pine Capital.

Volumul atacurilor cibernetice la nivel global a crescut cu 238% în perioada pandemiei, iar hackerii i-au vizat în special pe cei care au lucrat de acasă CITEȘTE ȘI Volumul atacurilor cibernetice la nivel global a crescut cu 238% în perioada pandemiei, iar hackerii i-au vizat în special pe cei care au lucrat de acasă

În primăvară, unicornul brazilian a anunțat că va investi 10 milioane de euro, în următorii doi ani, în dezvoltarea regiunii coordonate din România.

Investițiile vor fi făcute în dezvoltarea hub-ului din România, care adresează atât piața locală, cât și Polonia, Cehia, Slovacia, Bulgaria și Grecia. VTEX intenționează să extindă echipa proprie de la 15 la 45 de angajați până la finele anului, să crească parteneriatele cu agenții de implementare și să susțină clienții în diverse proiecte strategice.

Pentru anul în curs, VTEX are în plan investiții de peste 3 milioane de euro în regiune, în timp ce, în 2020, bugetul de investiții a fost de 1,5 milioane de dolari.

VTEX a raportat venituri de aproape 26 milioane de dolari în primul trimestru al anului, în creștere cu 9 milioane de dolari comparativ cu perioada similară din 2020.

Pierderile s-au adâncit însă la 12,5 milioane de dolari, de la 5,2 milioane de dolari în primele trei luni din 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
vtex
listare new york
oferta publica initiala
vtex ipo
e-comert
comert online