Bursa se sperie de propria-i performanță

Bursa se sperie de propria-i performanță

Chiar dacă nu mai sunt bântuiți de fantomele pandemiei, investitorii de la BVB sunt speriați chiar de nivelul la care au reușit să împingă cotațiile.

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 dec 2020

Deși indicii principali de la BVB au recuperat integral șocul adus de criza noului coronavirus în prima parte a anului, investitorii sunt temători să se antreneze cu noi cumpărări pe cotațiile escaladate, iar acest lucru se răsfrânge asupra volumelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Bursa românească a atins noi maxime post-COVID, dar are un moment de ezitare. Investitorii sunt refractari în a împinge prețurile mai sus după un raliu consistent, iar aceasta se vede la nivelul lichidității. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 31,97 milioane lei (6,56 milioane euro), la acesta contribuind și transferuri de tip deal în valoare de 4,00 milioane lei.

În piața reglementată cele mai mari tranzacții, de 6,12 milioane lei, s-au realizat pe titlurile Băncii Transilvania (TLV) care au avansat cu 0,67%, până la prețul de 2,2450 lei/acțiune. Tot pe segmentul bancar, titlurile grupului Erste (EBS) din Austria au sufert un recul de 3,22%, pe fondul unor schimburi de 2,05 milioane lei, și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) s-au depreciat cu 0,40%, până la prețul de 14,84 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,96 milioane lei.

Tesla vrea să strângă încă 5 miliarde dolari de la investitori, a doua ofertă de acțiuni în 3 luni CITEȘTE ȘI Tesla vrea să strângă încă 5 miliarde dolari de la investitori, a doua ofertă de acțiuni în 3 luni

Piața a fost anemică. Indicii BET Plus și BET au câștigat fiecare câte 0,21%, ultimul cu o închidere la nivelul de 9.553,28 puncte. Piața se află pe un impuls ascendent încă puternic, susținut de media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5) care desemnează tendnța pe termen scurt și din care cotația a reluat creșterea în sesiunea de ieri.

Bursa se sperie de propria-i performanță

Indicii sectoriali au avut aprecieri în linie cu media pieței, respectiv +0,19% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 40.397,53 puncte și +0,17% pentru indicele energetic BET-NG. Cei mai importanți emitenți din structura acestora nu au adunat activitatea care să miște titlurile semnificativ. Astfel, titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 0,28%, până la prețul de 0,3600 lei/acțiune, pe al 2-lea rulaj al pieței reglementate, de 3,92 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 1,3500 lei/acțiune, pe transferuri de 2,30 milioane lei.

De ce finlandezii de la KJK cer la Rompetrol Well Services dividende „de toți banii”. O pățanie cu 30 milioane lei plasați de emitent la deținătoarea creanței din Libia CITEȘTE ȘI De ce finlandezii de la KJK cer la Rompetrol Well Services dividende „de toți banii”. O pățanie cu 30 milioane lei plasați de emitent la deținătoarea creanței din Libia

Reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Electrica (EL) care au câștigat 1,65%, până la prețul de 12,30 lei/acțiune și de titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) care s-au corectat cu 1,36%, până la prețul de 0,4340 lei/acțiune.

Interes a existat și pe segmentul obligatar unde titlurile de stat denominate în euro cu scadența în decembrie 2025 (R2512AE) au adunat schimburi de 7,24 milioane lei și titlurile de stat cu maturitate în anul 2023 (R2312A) au cumulat transferuri de 1,13 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
teraplast
electrica