Airbnb majorează prețul de listare și țintește o evaluare de până la 42 miliarde dolari

Airbnb majorează prețul de listare și țintește o evaluare de până la 42 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 dec 2020

Compania americană Airbnb, operatorul platformei omonime de rezervări spații de cazare, a majorat prețul indicativ în cadrul ofertei publice de acțiuni, mutare care i-ar putea aduce o evaluare post-listare de până la 42 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Airbnb vrea să vândă aproximativ 51,6 milioane de acțiuni pe bursa de la New York, la un preț de 56-60 dolari/unitate, comparativ cu un interval indicativ de 44-50 dolari/unitate anunțat anterior, scrie Bloomberg.

La prețul de 60 dolari, Airbnb ar putea atrage circa 3,1 miliarde de dolari de la investitori, la o evaluare post-operațiune de 42 miliarde de dolari.

Bursa din Shanghai a suspendat oferta publică a Ant Group. Compania, cel mai valoros unicorn din lume, voia să atragă 35 miliarde dolari în cea mai mare listare din istorie CITEȘTE ȘI Bursa din Shanghai a suspendat oferta publică a Ant Group. Compania, cel mai valoros unicorn din lume, voia să atragă 35 miliarde dolari în cea mai mare listare din istorie

Estimarea anterioară indica o evaluare de 35 miliarde de dolari în urma ofertei de acțiuni, programată pentru finele acestei săptămâni.

Airbnb se numără printre cei mai valoroși “unicorni” (companii private evaluate la cel puțin 1 miliard de dolari) din lume, ocupând locul 6 în clasament, după companiile chineze Ant Financial, ByteDance și Didi Chuxing și americanii de la SpaceX și Stripe.

Înființată în 2008, compania facilitează închirierea de spații de cazare pe termen scurt, punând în legătură turiștii cu proprietarii de imobile. Industria ospitalității a fost printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbnb
oferta publica actiuni
ipo
listare airbnb
airbnb bursa
evaluare
pandemie
rezervari cazare