Bursa – sesiune marcată de nehotărâre

Bursa – sesiune marcată de nehotărâre

Sursa foto: Thanee Hengpattanapong | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 iul 2021

Indicele BET are în zona maximelor o etapă de ezitare, cu deviație minoră de la referință, pe fondul unor închideri divergente ale celor mai tranzacționate acțiuni și volume slabe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valul de vânzări recent de pe bursa americană a fost amendat aproape integral, iar indicele S&P500 a revenit la mai puțin de 20 de puncte față de maximul de săptămâna trecută. La BVB, însă, investitorii au arătat timiditate, ceea ce s-a văzut în primul rând în susținerea modestă la cumpărare. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 33,57 milioane lei (6,82 milioane euro).

În mod particular, acțiunile fanion ale bursei locale au avut o activitate slabă față de media obișnuită. Titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat cu 0,64%, până la prețul de 1,8620 lei/acțiune, pe transferuri de 3,32 milioane lei, și titlurile Banca Transilvania (TLV) au avansat cu 1,09%, până la prețul de 2,7800 lei/acțiune, pe volume echivalente cu numai 1,63 milioane lei.

Fondul de investiții ARK Invest, controlat de Cathie Wood, cunoscută datorită previziunilor sale îndrăznețe, a ajuns la o deținere de peste 870 milioane dolari la UiPath CITEȘTE ȘI Fondul de investiții ARK Invest, controlat de Cathie Wood, cunoscută datorită previziunilor sale îndrăznețe, a ajuns la o deținere de peste 870 milioane dolari la UiPath

În aceste condiții, nici piața în ansamblu nu a avut resurse pentru o ședință pozitivă: -0,05% pentru indicele compozit BET Plus, -0,76% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 52.274,75 puncte, -0,57% pentru indicele energetic BET-NG și -0,07% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.904,46 puncte se află în pierdere de momentum pe media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5).

Bursa – sesiune marcată de nehotărâre

Tot dintre titlurile blue-chip, am consemnat deprecieri și pe segmentul energetic: -0,32%, până la prețul de 31,15 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG) ce au adunat schimburi însumând 2,17 milioane lei, și -1,38%, până la prețul de 0,4290 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) care au cumulat tranzacții de 1,55 milioane lei.

Sesiunea nu a fost, totuși, nici pe departe atât de „roșie” pe cât o arată indicii sau retragerile la nivelul elor mai lichide acțiuni. Astfel, cea mai lichidă acțiune, cu o activitate de 8,10 milioane lei, cea a Sphera Franchise Group (SFG), s-a apreciat cu 1,67%, până la prețul de 18,25 lei/acțiune, iar titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), ce au acționat ca factor catalizator în trendul ascendent de la BVB, au crescut cu 3,15%, până la prețul de 0,9160 lei/acțiune, pe al 2-lea rulaj al zilei, de 6,30 milioane lei. În piața AeRO, titlurile SafeTech Innovations (SAFE) au avut un salt de 9,16%, până la prețul de 17,88 lei/acțiune, pe transferuri de 1,08 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
sphera
safetech