Simtel Team ajunge la cota bursei ca o companie cu o valoare de piață de 30 milioane euro

Simtel Team ajunge la cota bursei ca o companie cu o valoare de piață de 30 milioane euro
scris 1 iul 2021

Acțiunile companiei Simtel Team au intrat în ringul pieței de tranzacționare al pieței AeRO la un preț cu 61% mai mare decât cel al plasamentului privat derulat la sfârșitul lunii mai.

Investitorii activi la Bursa de Valori București pot lua începând de astăzi expunere pe o nouă companie care activează inclusiv în domeniul energiei verzi. Titlurile Simtel Team (SMTL) s-au listat pe piața AeRO, unde, după schimburi cumulate de 5,50 milioane lei în prima oră de tranzacționare, s-au stabilizat la prețul de 21 lei/acțiune, ce coferă societății o capitalizare bursieră de 148,15 milioane lei (30,07 milioane euro).

Nivelul este cu 61,54% peste prețul de 13 lei/acțiune al plasamentului privat în care 15% din titlurile firmei au fost puse în vânzare către 154 de investitori. La debut, cotația a atins chiar și un maxim de 26,00 lei/acțiune.

Oferta One United Properties are deja, numai de la investitorii individuali, ordine care exced întreaga cantitate de acțiuni puse în vânzare CITEȘTE ȘI Oferta One United Properties are deja, numai de la investitorii individuali, ordine care exced întreaga cantitate de acțiuni puse în vânzare

„Este o ocazie bună pentru noi că am venit pe bursă. Ne capitalizăm, ne uităm cu atenție în continuare către majorări de capital, către obligațiuni. Vom folosi din plin toate instrumentele pe care Bursa de Valori București ni le oferă”, a declarat, în cadrul evenimentului de listare de la deschiderea sesiunii de tranzacționare, Iulian Nedea, director general și unul din acționarii principali, împreună cu Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău, fiecare din aceștia deținând 27-28% din capitalul social. Societatea vizează extinderea, inclusiv prin achiziții de terțe firme, 2 tranzacții fiind așteptate a se încheia chiar în 2021.

Simtel a pornit la drum cu construcția rețelelor de comunicații, o livrare recentă fiind chiar în Finlanda, însă de asemenea, este lider de piață pe segmentul centralelor electrice fotovoltaice de mici dimensiuni. Un al 3-lea domeniu este cel al automatizărilor industriale, furnizând servicii pentru motoare, convertizioare și roboți industriali. Simtel vizează creșterea afacerilor inclusiv prin construcția de stații de încărcare a automobilelor electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
simtel team
bvb
bursa