Bursa a stat. După câteva ședințe de aprecieri consistente și volume ridicate, piața de acțiuni de la BVB a încheiat săptămâna cu o sesiune mai liniștită. Broker: maximele relative de la jumătatea anului trecut, depășite în 30 zile

Bursa a stat. După câteva ședințe de aprecieri consistente și volume ridicate, piața de acțiuni de la BVB a încheiat săptămâna cu o sesiune mai liniștită. Broker: maximele relative de la jumătatea anului trecut, depășite în 30 zile

Sursa foto: Whyframeshot / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 ian 2018

Tranzacțiile pe segmentul acțiuni de la Bursa de Valori București au depășit doar cu puțin nivelul de 5 milioane de euro, un repaos al investitorilor după o activitate mai intensă la jumătatea acestei luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un rally furibund al cotațiilor și o activitate de tranzacționare sporită au caracterizat această săptămână, un punct culminat fiind sesiunea de joi, cu transferuri depășind 25 milioane euro și cu o tranzacție-mamut cu 1,55% din acțiunile Băncii Transilvania (TLV), schimb de 67,23 milioane lei.

Investitorii au așteptat, probabil, sfârșitul de săptămână pentru o pauză bine-meritată și chiar au furat starul în acest sens, sesiunea de astăzi fiind caracterizată de acalmie. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 23,61 milioane lei (5,06 milioane euro) și cu niciun emitent nedepășind volume echivalente cu 4 milioane lei.

Miliardarul John Paulson, care a câștigat de pe urma crizei și are soție româncă, a pierdut 70% din banii investitorilor. Care au fost pariurile care i-au lovit portofoliile CITEȘTE ȘI Miliardarul John Paulson, care a câștigat de pe urma crizei și are soție româncă, a pierdut 70% din banii investitorilor. Care au fost pariurile care i-au lovit portofoliile

În absența ordinelor de cumpărare consistente, nici cotațiile nu au avut o dinamică semnificativă. Indicele compozit BET Plus a urcat cu 0,21%, iar indicele reprezentativ BET a avansat cu 0,25%, până la nivelul de 8.434,44 puncte.

Dragoș Mesaroș, broker la Târgu Mureș pentru SSIF Goldring, a declarat pentru Profit.ro că se așteaptă ca maximele relative de la jumătatea anului trecut să fie depășite într-un interval de 30 de zile.

Din punct de vedere tehnic, trendul pe termen scurt arată robust, cu indicele BET evoluând peste mediile mobile relevante și cu indicatorul Real Strength Index (14) în supracumpărare, care arată determinarea “taurilor” de a impinge cotațiile.

Bursa a stat. După câteva ședințe de aprecieri consistente și volume ridicate, piața de acțiuni de la BVB a încheiat săptămâna cu o sesiune mai liniștită. Broker: maximele relative de la jumătatea anului trecut, depășite în 30 zile

Pe primul loc în clasamentul tranzacțiilor din piața reglementată, cu schimburi însumând 3,96 milioane lei, s-au situat titlurile Fondul Proprietatea (FP) care au staționat pe referința sesiunii precedente de 0,9160 lei/acțiune, nivel cu 2,03% sub prețul ofertei publice de răscumpărare pe care emitentul o derulează pentru un număr de 1,20 miliarde acțiuni proprii, operațiune a cărei perioadă de subscriere urmează să se încheie pe 23 februarie. Indicele financiar BET-FI a subperformat pieței, cu un avans de +0,06%, pentru o închidere la nivelul de 42.953,34 puncte, în zona maximelor post-criză.

Al 2-lea rulaj pe segmentul regular, de 3,33 milioane lei, l-am consemnat pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au crescut cu 1,28%, până la prețul de 2,38 lei/acțiune. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Societe Generale (BRD), s-a corectat cu 0,29%, până la prețul de 13,76 lei/acțiune, pe transferuri de 1,31 milioane lei.

EXCLUSIV Analiză Banca Transilvania: Prețul petrolului brut poate depăși 70 dolari barilul, cu 10% peste nivelurile actuale. Probabilă influență și pentru aprecierea acțiunilor OMV Petrom CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Analiză Banca Transilvania: Prețul petrolului brut poate depăși 70 dolari barilul, cu 10% peste nivelurile actuale. Probabilă influență și pentru aprecierea acțiunilor OMV Petrom

Cel mai tranzacționat emitent de la BVB a fost astăzi Electrica (EL), schimburilor în valoare de 1,67 milioane lei din piața reglementată adăugându-i-se tranzacții de tip deal însumând 4,88 milioane lei. Cotația s-a apreciat cu 0,33%, până la prețul de 12,16 lei/acțiune, nivel care este cu 15,59% peste minimul de 10,52 lei/acțiune, consemnat în ședința de tranzacționare din 15 decembrie.

Într-o zi în care indicele energetic BET-NG a urcat cu 0,10%, titlurile cele mai importante din structura sa, cele ale OMV Petrom (SNP), s-au corectat cu 0,32%, până la prețul de 0,3090 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,10 milioane lei. Titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au staționat pe nivelul de preț de 35,20 lei/acțiune, pe transferuri de 1,16 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
brd
romgaz
electrica
fondul proprietatea
bvb
bursa