Fondurile de pensii administrate NN au cumpărat acțiuni Medlife de 4 milioane euro și au ajuns la o deținere de peste 6%

Fondurile de pensii administrate NN au cumpărat acțiuni Medlife de 4 milioane euro și au ajuns la o deținere de peste 6%
scris 15 ian 2018

În urma unor achiziții din piața secundară, fondurile de pensii administrate NN și-au majorat semnificativ deținerile la furnizorul de servicii medicale MedLife, cea mai importantă participație fiind cea de 5,53% a fondului alimentat de contribuții obligatorii de la Pilonul 2.

După ce au oferit un randament de 33% în primul an de tranzacționare la Bursa de Valori București, acțiunile furnizorului de servicii medicale MedLife (M) atrag atenția investitorilor instituționali. Fondurile de pensii administrate NN au notificat astăzi piața că au achiziționat recent din piața secundară aproximativ 550.000 de acțiuni care se adaugă vechii dețineri cu puțin peste 871.000 de titluri. La valorile de tranzacționare din a 2-a parte a anului trecut și la cele de la începutul lui 2018, valoarea pachetelor cumpărate se ridică la o sumă echivalentă cu aproximativ 4 milioane de euro.

După aceste tranzacții, fondurile de pensii administrate NN au ajuns la o deținere totală de 1,42 milioane de acțiuni MedLife, reprezentând 6,42% din capitalul social al companiei și care la ultimul preț de închidere de al sesiunii de la BVB de vineri de 34,60 lei/acțiune au o valoare de piață de 49,16 milioane lei (10,63 milioane euro).

Miliardarul american Paul Singer începe anul cu vânzări la BVB. Primele înstrăinări de acțiuni Fondul Proprietatea se ridică la 13 milioane dolari CITEȘTE ȘI Miliardarul american Paul Singer începe anul cu vânzări la BVB. Primele înstrăinări de acțiuni Fondul Proprietatea se ridică la 13 milioane dolari

Cea mai mare participație, pentru 5,53% o are fondul de pensii administrat privat NN de la Pilonul 2, care se bazează pe contribuții obligatorii. Fondul de pensii facultative NN Activ are o deținere de 0,14% din acțiunile MedLife, fondul NN Optim una de 0,29% din titluri, iar NN Investment Partners din Luxemburg concentrează un pachet reprezentând 0,46% din capitalul social.

În urma operațiunii de majorare de capital social închisă în luna decembrie a anului trecut, fondatori din familia Marcu au coborât sub o participație deținută direct de 50%. MedLife a afost adusă la cota BVB în decembrie 2016, când o au fost listate 44% din acțiuni, prin care și-au putut înstrăina pachetele de acțiuni fondul de investiții V4C Eastern Europe Holding V Limited, moștenitorul diviziei de asset management a Societe Generale și IFC, parte a grupului Băncii Mondiale.

Fondurile NN au o posibilitate de lichidizare a unor dețineri, prin oferta pe care a anunțat că intenționează să o lanseze producătorul de medicamente generice Zentiva România (SCD), la un preț de 3,50 lei/acțiune, peste cel de piață, și unde participațiile acestora sunt, de asemenea, de aproximativ 5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
nn
fonduri de pensii
medlife
bvb
bursa
zentiva