Bursa – ușoară retragere. Transferuri de peste 5 milioane lei pe acțiunile Norofert

Bursa – ușoară retragere. Transferuri de peste 5 milioane lei pe acțiunile Norofert

Sursa foto: Wrangler / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 mar 2021

Pe o activitate apropiată de media ultimilor ani, piața românească de acțiuni a avut o sesiune neconcudentă, în care doar titlurile TeraPlast au păstrat elanul din precedentele săptămâni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

O zi de corecții pe bursa americană a influențat și dinamica de a BVB, care încă de la începutul a intrat într-o zonă a oscilațiilor mici. Acțiunile care dețin ponderea în cadrul indicelui BET au avut deviații mai mici de 0,40% față de nivelurile de referință.

Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au retras cu 0,21%, până la prețul de 2,3750 lei/acțiune, pe tranzacții, de 5,37 milioane lei, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au câștigat 0,30%, până la prețul de 1,6500 lei/acțiune pe transferuri de 3,59 milioane lei în ziua în care AGA a recompletat boardul inclusiv prin cooptarea directorului de la Banca Transilvania, Omer Tetik, și titlurile OMV Petrom (SNP) s-au corectat cu 0,37%, până la prețul de 0,4085 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,32 milioane lei.

Deliveroo se listează la bursă și vrea să atragă peste 2 miliarde de euro. Evaluare de până la 10 miliarde de euro. Cea mai mare ofertă publică inițială lansată în Marea Britanie în acest an CITEȘTE ȘI Deliveroo se listează la bursă și vrea să atragă peste 2 miliarde de euro. Evaluare de până la 10 miliarde de euro. Cea mai mare ofertă publică inițială lansată în Marea Britanie în acest an

Sunt (ne)mișcările care au dat tabloul întregii piețe cu o tendință ușor descendentă, ceva mai pronunțată pe indicii sectoriali: -0,13% pentru indicele compozit BET Plus, -0,67% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 47.556,38 puncte, -0,34% pentru indicele energetic BET-NG și -0,12% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 10.851,60 puncte întâlnește media mobilă exponențială de 5 de zile (EMA5), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa – ușoară retragere. Transferuri de peste 5 milioane lei pe acțiunile Norofert

Nu toată piața a fost marcată de oscilații mici. Titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) – care au adunat schimburi de 7,11 milioane lei, reprezentând 16,05% din rulajul de 44,29 milioane lei (9,06 milioane euro) al pieței de acțiuni – au crescut cu 3,02%, până la prețul de 0,8200 lei/acțiune.

Impuls încă și mai extrem, -10,83%, l-au suferit pe piața AeRO titlurile Norofert (NRF), care au închis la prețul de 21,40 lei/acțiune, pe fondul unei activități neobișnuite pentr acest emitent, de 5,06 milioane lei.

Dividend de 8,14 lei/acțiune propus de Transgaz în urma înregistrării unor provizioane aferente creanțelor clienților cu risc ridicat: AIK Energy, CE Hunedoara și Donau Chem. Statul român va încasa 56 milioane lei CITEȘTE ȘI Dividend de 8,14 lei/acțiune propus de Transgaz în urma înregistrării unor provizioane aferente creanțelor clienților cu risc ridicat: AIK Energy, CE Hunedoara și Donau Chem. Statul român va încasa 56 milioane lei

Cu puțin peste reperul unor tranzacții de 2 milioane lei au avut titlurile Digi Communications (DIGI), care au staționat la prețul de 32,00 lei/acțiune, și titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care s-au depreciat cu 0,46%, până la prețul de 32,60 lei/acțiune.

Pe segmentul bancar, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) s-a corectat cu 0,13%, până la prețul de 15,74 lei/acțiune, pe transferuri de 1,56 milioane lei și titlurile Erste Group AG (EBS), listate secundar la BVB, care au urcat cu 2,79%, în acord cu evoluția de pe piața principală din Viena, pe un rulaj de 1,15 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
teraplast
norofert