Poveste cu apartamente pe bursă. Star Residence Invest intră pe piață ca o companie cu o valoare de 20 milioane lei

Poveste cu apartamente pe bursă. Star Residence Invest intră pe piață ca o companie cu o valoare de 20 milioane lei

Monica Ivgan, director general BRK Financial Group și REIT Capital

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 mar 2021

La debutul pe piața AeRO de la BVB, societatea Star Residence Invest adusă la tranzacționare de Impact Developer & Contractor și BRK Financial Group, are un preț aproape dublu față de plasamentul privat.

Urmărește-ne și pe Google News

Începând de astăzi, investitorii care vor să ia expunere pe piața rezidențială românească, însă cu sume mici, au la dispoziție un nou vehicul de tranzacționare, respectiv un fond închis de tip REIT (real estate investment trust). Compania Star Residence Invest (REIT) a ajuns în piață, iar după primele 2 ore de tranzacționare titlurile sale se tranzacționau pe piața Aero a Bursei de Valori București la prețul de 0,4300 lei/acțiune, cu 97,24% peste prețul de 0,2180 lei/acțiune al plasamentului privat realizat în vederea listării.

La respectiva cotație, capitalizarea bursieră a societății se ridică la 20,66 milioane lei (4,23 milioane euro), în contextul celor mai mari tranzacții de la BVB de până în acel moment, de 11,86 acțiuni. Președintele Bursei, Radu Hanga, spune că acesta este un vehicul prin care investitorii de portofoliu pot investi să ia expunere pe o piață a investițiilor imobiliare care, în anul 2020, s-a ridicat la 10 miliarde lei.

OMV Petrom distribuie un dividend cu randament net de 7% CITEȘTE ȘI OMV Petrom distribuie un dividend cu randament net de 7%

Apartamentele au fost puse în vânzare de Impact Developer & Contractor (IMP), care a păstrat, după plasamentul privat, doar 22,36% din titluri, în timp ce restul de 77,64% a fost plasat către investitorii de portofoliu. Demersul de piață a fost lansat împreună cu BRK Financial Group, care este deopotrivă intermediar al listării, cât și administrator prin REIT Capital al companiei Star Residence Invest.

Societatea ar urma să intre într-un proces de extindere care ar urma să includă nu mai puțin de 10-12 operațiuni corporative, a anunțat, la deschiderea ședinței de tranzacționare de la Bursa de Valori București, Monica Ivan, director general al BRK și REIT Capital. „Am vrut să oferim investitorilor posibilitatea de a investi într-un domeniu care atrage mult interes, respectiv sectorul imobiliar – zona rezidențială, un sector cu creșteri spectaculoase în ultimii ani”, a declarat aceasta, menționând că apartamentele destinate spre închiriere au acum o rată de ocupare de 100%.

viewscnt
Afla mai multe despre
star residence invest
bvb
bursa
brk financial group
impact developer & contractor