Bursele europene au încheiat ziua de vineri și săptămâna în creștere; indicele german DAX a atins un maxim istoric

Bursele europene au încheiat ziua de vineri și săptămâna în creștere; indicele german DAX a atins un maxim istoric
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2023

Bursele europene au încheiat ziua de vineri și săptămâna în creștere, iar indicele german DAX a atins un maxim istoric, pe măsură ce discuțiile privind plafonul datoriilor din SUA au stimulat încrederea investitorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Între timp însă, republicanii au părăsit negocierile cu Casa Albă, până când reprezentanții acesteia vor fi dispuși să accepte concesii dificile, relatează CNBC, preluat de News.ro.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,77%, la cel mai ridicat nivel cdin ultimele 52 de săptămâni, și toate sectoarele au avut o evoluție pozitivă, cu excepția celui de retail, care au scăzut cu 0,8%.

Serviciile financiare au condus câștigurile, cu o creștere de 2,2%, urmate de acțikunile companiilor de construcții, care au crescut cu 1,56%.

Acțiunile germane au extins câștigurile din ziua precedentă, astfel că indicele DAX a urcat cu 0,8%, până la 16.275,38, un maxim istoric.

Acțiunile Tesco s-au tranzacționat în declin cu 0,5%, după ce lanțul de supermarketuri a declarat că președintele John Allan va demisiona la adunarea acționarilor din 16 iunie, în urma acuzațiilor de comportament inadecvat.

Traderii vor fi cu ochii pe summitul Grupului celor Șapte cele mai dezvoltate țări ale lumii, de la Hiroshima, care a început vineri, unde liderii mondiali sunt așteptați să discute despre comerțul și securitatea internațională.

Relațiile cu China și Rusia și sancțiunile sunt pe agenda discuțiilor dintre Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și Statele Unite.

Indicele CAC 40 din Franța a avansat vineri cu 0,6%, în timp ce FTSE 100 din Regatul Unit a crescut cu 0,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse
europa
stoxx 600