Bursele europene au închis în scădere. Acțiunile Raiffeisen Bank au coborât cu 7,4%

Bursele europene au închis în scădere. Acțiunile Raiffeisen Bank au coborât cu 7,4%
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2024

Bursele europene au închis luni în declin, începând noua săptămână de tranzacționare pe o notă negativă, după scăderile din regiunea Asia-Pacific consemnate peste noapte, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx 600 a închis în coborâre cu 0,4%, majoritatea sectoarelor încheind sesiunea în teritoriu negativ, scrie News.ro.

ROCA Industry, după intrarea pe piața principală a BVB: Am ajuns la jumătatea drumului; acționarul majoritar vrea și el să se listeze CITEȘTE ȘI ROCA Industry, după intrarea pe piața principală a BVB: Am ajuns la jumătatea drumului; acționarul majoritar vrea și el să se listeze

Acțiunile companiile de tehnologie au condus pierderi, în scădere cu 2,1%, în timp ce stocurile de produse alimentare și băuturi au crescut cu 0,3%.

Acțiunile băncii austriece Raiffeisen Bank au încheiat tranzacțiile în scădere cu 7,4%, pe fondul temerilor că s-ar putea confrunta cu sancțiunile SUA pentru că face afaceri cu Rusia.

Titlurile Telecom Italia au coborât la rândul lor cu 4,4% după ce analiștii au declarat săptămâna trecută că nivelul datoriilor pe care îl preconizează în urma vânzării rețelei de linii fixe este peste așteptări.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,38%, CAC 40 al bursei franceze cu 0,1%, iat FTSE 100 al bursei londoneze a urcat cu 0,12%. Indicele italian FTSE MIB a pierdut 0,27%, iar indicele IBEX 35 a urcat cu 0,19%.

Acțiunile japoneze au condus pierderile pe piețele din Asia-Pacific, după ce țara a evitat o recesiune tehnică, deschizând calea pentru ca banca centrală să majoreze dobânzile, în timp ce investitorii au evaluat și cifrele inflației din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni