Bursele europene au închis în scădere, deoarece inflația din Regatul Unit a depășit estimările

Bursele europene au închis în scădere, deoarece inflația din Regatul Unit a depășit estimările
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2024

Acțiunile europene au încheiat tranzacțiile în scădere, în condițiile în care piețele din regiune continuă să urmărească perspectivele inflației și traiectoria ratelor dobânzilor, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,37%, toate bursele majore avînd o evoluție negativă, scrie News.ro.

Vehiculul investițional Pavăl Holding al proprietarilor Dedeman, profit net de peste 2 miliarde lei CITEȘTE ȘI Vehiculul investițional Pavăl Holding al proprietarilor Dedeman, profit net de peste 2 miliarde lei

Majoritatea sectoarelor au scăzut, de asemenea, cele mai accentuate scăderi fiind cel al sectorului auto, cu 1,3%, și cel al acțiunilor companiilor de petrol și gaze, cu 1,2%.

Acțiunile din minerit au coborât cu 2,1% după ce grupul Anglo American a declarat că a respins o a treia ofertă de preluare din partea grupului BHP, dar a prelungit termenul pentru discuții.

Piața a fost influențată de inflația din Marea Britanie, care a ajuns la 2,3% în aprilie, în termeni anuali, au arătat datele publicate miercuri. Inflația este peste prognoza de 2,1%, dar mult mai aproape de ținta de 2% a Băncii Angliei decât valoarea de 3,2% din martie.

Indicele german DAX a coborât 0,25%, CAC 40 al bursei franceze cu 0,61%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,55%. Indicele italian FTSE MIB a scăzut cu 0,41%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni