Bursele europene au închis în scădere, inversând evoluția pozitivă cu care au început săptămâna

Bursele europene au închis în scădere, inversând evoluția pozitivă cu care au început săptămâna
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2024

Bursele europene au închis în scădere, inversând sentimentul mai pozitiv observat la începutul săptămânii, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Indicele Stoxx 600 a închis în coborâre cu 0,21%, majoritatea sectoarelor fiind în roșu. Acțiunile companiilor producătoare de alimente și băuturi au scăzut cu 0,83%, în timp acțiunile companiilor din minerit au crescut cu 0,75%, scrie News.ro.

Acțiunile băncilor domină clar sesiunea de la BVB CITEȘTE ȘI Acțiunile băncilor domină clar sesiunea de la BVB

Datele economice au fost relativ puține săptămâna aceasta, dar investitorii se pregătesc pentru publicarea proceselor verbale de la ultima întâlnire a Rezervei Federale, de miercuri, împreună cu datele referitoare la inflația din Regatul Unit, care se estimează că vor arăta o încetinire puternică a indicatorului.

Henrik Johnsson, co-dorector pentru regiunea EMEA la Banca de Investiții a Deutsche Bank, a declarat că recenta exuberanță a pieței - care a dus Stoxx 600 și alți indici la maxime record - s-a datorat unui ”scenariu de aterizare lină a economiei”.

Indicele german DAX a coborât cu 0,22%, CAC40 al bursei franceze cu 0,67%, iar FTSE 100, al bursei londoneze, cu 0,09%. Indicele italian FTSE MIB a scăzut cu 0,64%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 0,04%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni