Bursele europene au scăzut cu peste 1%, traderii analizând evoluțiile din Orientul Mijlociu și date economice

Bursele europene au scăzut cu peste 1%, traderii analizând evoluțiile din Orientul Mijlociu și date economice
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2023

Piețele bursiere europene au scăzut miercuri, cu peste 1%, deoarece traderii au monitorizat câștigurile corporative, evoluțiile din Orientul Mijlociu și datele cheie despre inflație, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 1% mai, iar acțiunile miniere au scăzut cel mai mult, cu 2,7%, în timp ce componenta titlurilor companiilor de petrol și gaze a crescut cu 0,25%, scrie News.ro.

Conducerea Bursei – neîncrezătoare față de sustenabilitatea volumelor foarte bune din ultimele luni. Fondul Proprietatea apune, dar cu zgomot CITEȘTE ȘI Conducerea Bursei – neîncrezătoare față de sustenabilitatea volumelor foarte bune din ultimele luni. Fondul Proprietatea apune, dar cu zgomot

Acțiunile producătorilor europeni de semiconductori au fost în general în declin, după un raport financiar dezamăgitor publicat de producătorul olandez de cipuri ASML, care a raportat comenzi mai mici decât se aștepta și a avertizat cu privire la vânzări în stagnare în 2024.

Sezonul raportărilor financiare ale companiilor se intensifică în Europa, printre cele care au raportat miercuri rezultatele trimestriale fiind SAP, Volvo, Deutsche Boerse și ABB.

Piețele din Asia-Pacific și-au recuperat un teren pierdut pe parcursul sesiunii de tranzacționare, după ce datele noi au arătat o creștere economică peste așteptări în China pentru al treilea trimestru.

Indicele german DAX a scăzut cu 1,03%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,91%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,14%. FTSE MIB al bursei din Milano a coborât cu 0.82% și IBEX 35 al bursei din Madrid cu 0.92%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni