BVB, la a șaptea ședință de creștere din ultimele opt

BVB, la a șaptea ședință de creștere din ultimele opt

Sursa foto: Profit.ro / Laszlo Raduly

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 feb 2016

Indicele reprezentativ BET al Bursei de Valori București a urcat cu 0,36%, până la nivelul de 6.360,26 puncte, într-o mișcare de revenire consistentă după scăderea de 10% de la începutul anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șapte sesiuni de tranzacționare "pe verde" din ultimele opt și deja indicele BET de la BVB este cu peste 5% față de minimul la închidere de 6.039,88 puncte consemnat în ziua de 11 februarie. Dacă aprecierile din prima ședință a acestei săptămâni s-au realizat pe volume slabe, astăzi rulajul pieței de acțiuni a fost în creștere, respectiv de 24,70 milioane lei (5,52 milioane euro).

Pe segmentul regular activitatea de tranzacționare a fost dominată de titlurile Băncii Transilvania (TLV) care au pierdut 0,43%, până la prețul de 2,34 lei/acțiune, pe transferuri de 6,64 milioane lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Societe Generale (BRD) s-a depreciat cu 0,30%, până la prețul de 9,87 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,49 milioane lei. Cu o zi înainte, respectivele două titluri bancare nu însumaseră decât tranzacții de un milion de lei.

Scăderile bursiere de la începutul anului se văd deja în activele societăților financiare de la BVB CITEȘTE ȘI Scăderile bursiere de la începutul anului se văd deja în activele societăților financiare de la BVB

Aparent o rearanjare de portofolii, în piața deal s-au efectuat trei transferuri speciale cu acțiuni Transgaz Mediaș (TGN), Albalact (ALBZ) și Electrica (EL) în valoare de 5,44 milioane lei. În piața reglementată, evolușia intraday a fost marcată de o apreciere în a doua parte a orarului de tranzacționare după un debut al indicilor în teritoriu negativ.

Titlurile Romgaz (SNG) s-au oprit momentan din revenire, cu o staționare pe nivelul de preț al sesiunii precedente de 25,50 lei/acțiune, pe al doilea rulaj al zilei de 2,18 milioane lei. Prin contrast, titlurile OMV Petrom (SNP) și-au continuat mișcarea de revenire cu un avans consistent, de 3,00%, până la prețul de 0,2400 lei/acțiune pe volume echivalente cu 1,11 milioane lei.

Indicele energetic BET-NG a avut cea mai importantă urcare, de 1,10%, în timp ce indicele finanicar BET-FI a consemnat cea mai firavă apreciere, de 0,10%, până la valoarea de 26.894,96 puncte. Din componența sa, titlurile Fondul Proprietatea (FP) a avut un rulaj mult sub media obișnuită a acestui emitent, de 1,5 milioane lei, în condițiile unui declin al cotației de 0,68%, până la prețul de 0,735 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
banca transilvania
brd
romgaz
transgaz
albalact
omv petrom