Cererea de ajutor de stat a Vrancart Adjud a fost respinsă, dar compania susține că rezultatele sale nu vor fi afectate

Cererea de ajutor de stat a Vrancart Adjud a fost respinsă, dar compania susține că rezultatele sale nu vor fi afectate
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 31 aug 2016

Proiectul de finanțare de 168 milioane lei depus de Vrancart Adjud pentru investiția în 2 mașini de hârtie și echipamente de converting nu a fost selecționat de Ministerul de Finanțe pentru ajutor de stat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe 22 august, producătorul de hârtie și ambalaje din carton Vrancart (VNC) a depus la Ministerul Finanțelor Publice o cerere de finanțare prin schema ajutorului de stat, proiectul fiind clasat pe locul 8, din 36 de documentații depuse. Cum fondurile au fost limitate și numai 6 proiecte au fost selectate, cererea de finanțare în valoare de 168 milioane lei pentru investiția în 2 mașini de hârtie și echipamente de converting a fost respinsă, informează un comunicat al companiei remis Bursei de Valori București.

Pirelli Tyres, Arctic, Clariant Products Ro, Robert Bosch, Safe Med International, Alu Menziken, pe lista scurtă pentru ajutor de stat CITEȘTE ȘI Pirelli Tyres, Arctic, Clariant Products Ro, Robert Bosch, Safe Med International, Alu Menziken, pe lista scurtă pentru ajutor de stat

Documentul citat menționează, însă, că nu se așteaptă la modificări ale rezultatelor financiare ca urmare a neselectării proiectului, trendul pozitiv din prima jumătate a anului fiind așteptat să continue. În primele 6 luni din 2016, Vrancart Adjud a realizat venituri din cifra de afaceri de 111,26 milioane lei, cu 13,95% mai mari decât în perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net a fost de 11,35 milioane lei, în urcare cu 50,93% comparativ cu 7,52 milioane lei în S1 2015.

Vrancart, companie controlată în proporție de 74,72% de SIF Banat-Crișana (SIF1), este listată la BVB unde la prețul de piață de 0,1860 lei/acțiune al închiderii de ieri are o capitalizare de piață de 160,65 milioane lei (36,11 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
vrancart
sif banat crisana
bvb
bursa
ajutor de stat
mfp